12:55 10.11.2017

Україна в 2018 р. планує спрямувати на техпереоснащення держшахт 2,5 млрд грн

2 хв читати
Україна в 2018 р. планує спрямувати на техпереоснащення держшахт 2,5 млрд грн

 Україна планує в 2018 році спрямувати 2,5 млрд грн на технічне переоснащення державних шахт, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Я хочу подякувати народним депутатам за підтримку ідеї наступного року модернізувати (держшахти - ІФ) на 2,5 млрд грн", - сказав він під час години запитань до уряду в парламенті в п'ятницю.

І.Насалик зазначив, що вже в листопаді-грудні цього року має бути закуплене шахтне обладнання на виділений Кабінетом Міністрів під техпереоснащення державних шахт 1 млрд грн.

Глава Міненерговугілля також повідомив, що Кабмін планує наступного тижня затвердити статут новоствореного держпідприємства "Національна вугільна компанія".

"Національна вугільна компанія підписана прем'єр-міністром. Маю вам сказати, що на наступному уряді (засіданні - ІФ) буде розглянуто її статут і введення в дію. Це дасть можливість повністю диференціювати виробничий процес", - сказав він.

Як повідомлялося, затверджений урядовим розпорядженням №733 від 24 травня 2017 року план заходів щодо реалізації Концепції реформування і розвитку вугільної промисловості України на період до 2020 року передбачає, що Міненерговугілля поточного року реорганізує і зіллє державні вугільні підприємства в Національну вугільну компанію, на яку до кінця року буде переоформлено всі дозвільні документи.

Згідно з документом, до кінця року передбачається також оптимізувати структуру відокремлених підрозділів Національної вугільної компанії, зокрема створити проектно-науковий центр і сервісно-технічний центр з обслуговування та ремонту обладнання, а також ліквідувати непрофільні активи, здійснити інвентаризацію наявного технологічного потенціалу вугільних підприємств і передати об'єкти соцсфери на баланс місцевих бюджетів.

Намічено, що до початку наступного року буде розроблено комплексну програму роботи вугільних підприємств із визначенням переліків перспективних і неперспективних шахт, що підлягають ліквідації.

Окрім того, план заходів передбачає внесення правок до держбюджету-2017 для виділення додатково 800 млн грн на модернізацію і технічне переоснащення шахт і 100 млн грн - на придбання засобів індивідуального та колективного захисту.

Концепція реформування та розвитку вугільної промисловості України передбачає збільшення видобутку вугілля на вугільних держпідприємствах у 2017 році до 6,3 млн тонн, у 2018 році - до 8,7 млн тонн, в 2019-му і після - понад 10 млн тонн порівняно з 5,8 млн тонн у 2016 році, 6,7 млн тонн - у 2015-му, 7,8 млн тонн - у 2014-му.

Державний вугільний сектор у 2016 році отримав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, які частково були покриті бюджетною підтримкою в 1,2 млрд грн. У 2015 році за збитків у 2,5 млрд грн бюджетна підтримка становила 1,372 млрд грн, а ще роком раніше за збитків у 5 млрд грн підтримка сягнула 4,1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА