20:21 20.11.2017

Кошти від використання конфіскованих вагонів "Юнісон Груп" можна направити на придбання "вагонзаків"

2 хв читати
Кошти від використання конфіскованих вагонів "Юнісон Груп" можна направити на придбання "вагонзаків"

Кошти від використання тисячі вантажних вагонів, конфіскованих Генеральною прокуратурою у компанії "Юнісон Груп", пов'язаної з колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком, можна використовувати на придбання спеціальних вагонів типу "СТ", вважає заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

"Сьогодні на балансі "Укрзалізниці" перебувають 22 спеціальних вагони типу "СТ", з яких здійснюються перевезення 18 вагонами. Водночас у 2017 році за терміном служби підлягають списанню п'ять вагонів, а до 2020 року -13 вагонів. Тобто з 2020 року у нас не буде робочих вагонів для перевезення спецконтингенту, ось і дожили", - написав Ю. Лавренюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За його словами, на придбання нових 10 "СТ" вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу потрібно мінімум 280 млн грн. "А пропозиція така: переконаний, що не потрібно витрачати на це жодних коштів з держбюджету або "Укрзалізниці", за державні ми оновлюватимемо приміські та пасажирські напрямки. У нас є близько тисячі вагонів, які ГПУ конфіскувала у Клименка-Курченка і передала на відповідальне зберігання і користування "УЗ". Просто "Укрзалізниця" відкриває окремий рахунок, і кошти за використання цих конфіскованих вагонів мають акумулюватися на ньому для придбання спеціальних вагонів типу "СТ", - написав Ю.Лавренюк.

Він наголосив, що у вагонах цього класу перевозять не лише вбивць і розбійників. "Хабарники і корупціонери теж є пасажирами вагонів цього класу, ось хай те майно, яке було "прихоплено" у держави і заробляє своїм власникам-втікачам та іншим таким самим на зручні посадочні місця. Мою пропозицію підтримали представники МВС, Національної гвардії та "УЗ", готуємо звернення до Генеральної прокуратури, сподіваємося, що підтримка буде", - резюмував Ю.Лавренюк.

Як повідомлялося, за рішенням Печерського районного суду м. Києва Головна військова прокуратура передала ПАТ "Укрзалізниця" тисячу заарештованих залізничних напіввагонів, які належали компанії, пов'язаній з колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА