17:29 05.04.2024

Суд постановив конфіскувати в екснардепа Онищенка 4 земельні ділянки, автомобіль, корпоративні права

3 хв читати
Суд постановив конфіскувати в екснардепа Онищенка 4 земельні ділянки, автомобіль, корпоративні права

Суд ухвалив конфіскувати в народного депутата України VII скликання Олександра Онищенка, винного в організації корупційної схеми розкрадання газу компанії "Укргазвидобування" в рамках договорів про спільну діяльність, чотири земельні ділянки, автомобіль, корпоративні права, кошти на банківських рахунках, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Згідно з повідомленням, оприлюдненим у телеграм-каналі, суд ухвалив конфіскувати три земельні ділянки загальною площею 60 тис. кв. м, розташовані в м. Українка Київської області, земельну ділянку в смт Козин в Обухівському районі Київської області та об'єкт незавершеного будівництва, що розташований на ній, автомобіль Mercedes-Benz S 500l 4Matic.

Крім цього, під конфіскацію потрапляють корпоративні права в статутному капіталі ТОВ Фірма "ХАС" на суму 1 056 000 грн, ТОВ "Топ Юкрейн" на суму 90 000 грн, ТОВ "Кінно-спортивний комплекс "Олімпік" на суму 1 000 грн; ТОВ "Природні Ресурси +" на суму 600 грн.

Також в екснардепа буде конфісковано кошти на банківських рахунках, відкритих у ПАТ "Діамант Банк", КБ "Приватбанк", ПАТ "Діамантбанк", кошти, розміщені на депозитних субрахунках, відкритих у банківській установі LAS "Trasta komercbanka" (Латвійська Республіка), кошти, розміщені на рахунку, відкритому в банківській установі РФ.

Крім цього, буде конфісковано мисливський карабін калібру 30-06 Springfield (7,62x63) моделі Blaser R 93 із пристроєм для зниження звуку пострілів (саундмодератор) BR Toute T12, 41 патрон, із маркувальними позначеннями RWS 30-06 та ювелірні прикраси.

Зазначено, що суд на підставі ст. 96-2 КК України ухвалив застосувати захід кримінально-правового характеру у вигляді спеціальної конфіскації та конфіскувати корпоративні права у статутному капіталі ТОВ Фірма "ХАС" на суму 1 584 000 грн, кошти в розмірі $7369,91, розміщені на рахунку, відкритому в банківській установі AS "PrivatBank" (Латвійська Республіка) компанією Ostexpert Limited, корпоративні права компанії Fastilo Traiding LTD у статутному капіталі ТОВ "Надра Геоцентр" на суму 25 287 500 грн та у статутному капіталі ТОВ "Карпатнадраінвест" на суму 1993,40 грн.

Норми про спеціальну конфіскацію будуть також застосовані до нежитлових приміщень загальною площею 535,00 кв. м за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 27-Б і коштів, вилучених під час обшуку 19 жовтня 2016 року в приміщенні ПАТ "БТА Банк" з індивідуального банківського сейфа № 18 у сумі $600 000. Зазначено, що в цій частині вирок не підлягає примусовому виконанню, оскільки ці кошти вже вилучено у власність держави відповідно до наказу голови Головного управління розвідки Міноборони №81 від 19.06.2023 "Про примусове відчуження майна для потреб держави в умовах воєнного стану".

Як повідомлялося, 5 квітня колегія суддів ВАКС оголосила вирок народному депутату України VII скликання Олександру Онищенку та його фінансовому директору, яких обвинувачують у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку й продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність із публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування". Обвинувачених засуджено до 15 і 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА