09:28 05.04.2024

Суд виніс вирок екснардепу Онищенку у справі про корупційну схему розкрадання газу "Укргазвидобування" - 15 років позбавлення волі з конфіскацією

2 хв читати
Суд виніс вирок екснардепу Онищенку у справі про корупційну схему розкрадання газу "Укргазвидобування" - 15 років позбавлення волі з конфіскацією

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) ухвалила вирок народному депутату України VII скликання Олександру Онищенку та його спільникові у справі про організацію корупційної схеми розкрадання газу "Укргазвидобування" в межах договорів про спільну діяльність, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"15 та 12 років позбавлення волі з конфіскацією – колегія суддів ВАКС оголосила вирок народному депутату України VII скликання та його фінансовому директору, обвинувачених у заволодінні державними коштами на суму понад 740 млн грн під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з публічним акціонерним товариством "Укргазвидобування", - ідеться в повідомленні САП у телеграм-каналі в п'ятницю.

Як повідомлялося з посиланням на антикорупційні органи, Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої в період із січня 2013 року до червня 2016 року незаконно заробили понад 1,6 млрд грн на реалізації природного газу. Унаслідок таких дій ПАТ "Укргазвидобування" (100% акцій належать державній НАК "Нафтогаз України") було завдано збитків на понад 740 млн грн.

До "газової схеми" причетні 29 осіб. Серед них - двоє близьких людей, які виконували роль організаторів, решта - працівники "Укргазвидобування", юрист, фінансисти, керівники компаній тощо.

У межах досудового розслідування восьмеро підозрюваних визнали свою провину та уклали угоди про визнання вини. Семеро підозрюваних, зокрема Онищенко, перебувають у розшуку.

За даними ЗМІ, Онищенко переховувався від правосуддя в Іспанії.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт депутата Онищенка. На момент голосування нардеп уже втік за кордон.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА