10:57 29.11.2017

Омелян анонсував запуск контейнерного поїзда ЄС-Китай через Україну до кінця 2017 року

2 хв читати
Омелян анонсував запуск контейнерного поїзда ЄС-Китай через Україну до кінця 2017 року

Контейнерний поїзд сполученням Євросоюз-Китай почне курсувати через територію України вже цього року, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час інфраструктурного дня в Європейській бізнес асоціації.

"Отримали вантаж з ЄС. Сподіваюся, що частота буде щонайменше потяг на тиждень наступного року", - сказав він.

Глава Мінінфраструктури додав, що паралельно триває робота над створенням нового маршруту "Шовкового шляху": Україна-Грузія-Азербайждан-Казахстан, а також маршруту з ЄС через Україну до Китаю.

Коментуючи поточний стан проекту запуску поромного сполучення Україна-Грузія, В.Омелян висловив думку, що підписаного у вересні цього року меморандуму між ПАТ "Укрзалізниця", АТ "Грузинська залізниця" та ЗАТ "Азербайджанські залізниці" недостатньо.

"Потрібен приватний інвестор, бажано - китайський. Це гарантія того, що вантаж прийде", - сказав міністр.

За його словами, пороми, що перебувають на балансі "Укрзалізниці", все ще ремонтуються і "розбивають причал" у порту "Чорноморськ".

"Їхня комерційна експлуатація під великим знаком питання. Має бути приватний оператор із новими ефективними суднами", - вважає В.Омелян.

Як повідомлялося, демонстраційний рейс контейнерного поїзда Новим Шовковим шляхом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай (через Каспійське та Чорне моря) Мінінфраструктури спільно з "Укрзалізницею" запустило 15 січня 2016 року. Потяг дістався Китаю на 16-й день шляху, мав проблеми зі зворотною дорогою і подальшої практичної реалізації не отримав.

"Укрзалізниця", "Грузинська залізниця" та "Азербайджанські залізниці" 8 вересня 2017 року в Одесі підписали меморандум про співпрацю щодо спільної експлуатації постійного залізнично-поромного сполучення для розвитку вантажних перевезень за маршрутом ЄС - Україна - Чорне море - Грузія - Азербайджан - Каспійське море - країни Азійського регіону з використанням поромів "Укрзалізниці".

Передбачається, що сторони вживатимуть заходів для створення спільного підприємства з експлуатації залізничних поромів на ділянці Чорне море для ефективної співпраці з організації перевезень вантажів за маршрутом ЄС - Україна - Чорне море - Грузія - Азербайджан - Каспійське море - країни Азійського регіону.

На балансі ПАТ "Укрзалізниця" перебувають два пороми "Герої Плевни" та "Герої Шипки". На той момент ці пороми отримали свідоцтва про право власності та свідоцтва про право плавання під Державним прапором України, на пором "Герої Шипки" було отримано свідоцтво про мінімальний склад екіпажу.

Тоді В.Омелян допускав, що лінію за участю приватного партнера на поромах "Герої Шипки" та "Герої Плевни" може бути запущено в роботу в 2018 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА