19:08 17.01.2018

Фінансування держоборонзамовлення у 2018 році збільшене на 37% і перевищило 21 млрд грн - Порошенко

2 хв читати
Фінансування держоборонзамовлення у 2018 році збільшене на 37% і перевищило 21 млрд грн - Порошенко

Основні показники державного оборонного замовлення у 2018 році значно збільшено, фінансування збільшене на 37% і перевищує 21 млрд грн, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У 2018 році фінансування державного оборонного замовлення збільшено до понад 21 млрд грн. Відстань між 2017-м і 2018 роком збільшено на 37%", - сказав П.Порошенко на засіданні Ради національної безпеки та оборони в середу.

Зокрема, за словами глави держави, держоборонзамовлення передбачає збільшення протитанкового озброєння вчетверо, засобів радіоелектронної боротьби - втричі, а забезпечення антиснайперськими комплексами - вдесятеро.

"Я мав можливість безпосередньо поспілкуватися з командувачами АТО, з командирами бригад, і можу сказати про ті пріоритети, які українські воїни, українські герої поставили переді мною як перед президентом і верховним головнокомандувачем: це мають бути нові протитанкові комплекси, причому як українського виробництва - "Стугна", інші, так і іноземного виробництва. Сьогодні можу сказати, що протитанкове озброєння, його кількість збільшується в 4 рази. Й усе це має бути безпосередньо в АТО", - наголосив він.

Глава держави акцентував увагу на тому, що завдяки продуктивній роботі влада України отримає протитанкові комплекси від США. "В результаті кропіткої роботи нашої команди в нас сьогодні є позитивна новина, що протитанкові комплекси Javelin нам поставлять як оборонне озброєння за рахунок фінансування Сполучених Штатів Америки", - сказав П.Порошенко.

Також, за словами глави держави, в держоборонзамовленні втричі збільшено видатки на закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби і українського, і іноземного виробництва. "Друга позиція, яку пріоритетно поставили воїни, - це засоби радіоелектронної боротьби. Ми повинні мати можливість захистити українські позиції від ворожих безпілотних літальних апаратів і забезпечити радіоелектронну підтримку діяльності наших військ", - наголосив він.

"Дуже ефективно напрацьовано технологію використання безпілотних літальних апаратів, координацію з нашими системами артилерії та розвідки. І кількість БПЛА у нас збільшено в 4,5 разу", - сказав П.Порошенко, додавши, що цей напрям є одним із пріоритетних.

"Можу зазначити, що забезпечення антиснайперськими комплексами буде збільшено в 10 разів", - також повідомив президент.

П.Порошенко нагадав про вдалі випробування ракетного комплексу "Вільха" і заявив, що поставлено завдання у 2018 році завершити процес випробувань і розпочати виробництво "Вільхи" для того, щоб різко підвищити як точність, так і відстань, на яку можуть бути завдані удари.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА