13:48 22.01.2018

США переглянуть антидемпінгові заходи на постачання силікомарганцю з України та Китаю за повною процедурою

3 хв читати
США переглянуть антидемпінгові заходи на постачання силікомарганцю з України та Китаю за повною процедурою

Комісія США з міжнародної торгівлі (The United States International Trade Commission, USITC), яка встановлює наявність збитків місцевим виробникам, прийняла рішення щодо перегляду за повною процедурою антидемпінгових обмежень на постачання силікомарганцю з України та Китаю з огляду на закінчення їхнього терміну дії.

Як повідомляється в офіційному бюлетені Federal Register у понеділок, рішення щодо перегляду за підсумками п'ятирічної дії антидемпінгових мит за повною процедурою комісія ухвалила 5 січня поточного року.

При цьому зазначено, що відповідь групи зацікавлених сторін з України на запитання комісії була адекватною, тому було ухвалено рішення про повну процедуру перегляду. Водночас відповіді компаній з Китаю були неадекватними, але оскільки здійснюватиметься перегляд за повною процедурою щодо постачання з України, вирішено також допустити Китай до перегляду щодо постачання силікомарганцю за повною процедурою для підвищення адміністративної ефективності розслідування.

Як пояснили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), у перегляді обмежень, яке здійснює Міністерство торгівлі США, що встановлює факт демпінгу, українські компанії не беруть участі, оскільки з наявною загороджувальною маржею в 163% не було постачання продукції. За відсутності зацікавлених осіб у подібних процесах перегляд здійснюється за скороченою процедурою, протягом трьох місяців.

У разі появи зацікавлених осіб, які мають намір брати участь у перегляді, процедура здійснюється за повною програмою протягом близько одного року.

У цьому перегляді, який здійснює комісія з міжнародної торгівлі, беруть участь Запорізький і Нікопольський заводи феросплавів (ЗЗФ і НЗФ), а також Українська асоціація виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції (УкрФА).

Виконавчий директор УкрФА Сергій Кудрявцев підтвердив агентству участь українських підприємств та асоціації в перегляді.

"Беремо (участь - ІФ). Розпочато великий перегляд у Комісії. Це не антидемпінг. Це рішення про наявність або відсутність збитків", - констатував співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, Мінторг США запровадив антидемпінгове мито 163% щодо постачання феросилікомарганцю виробництва Нікопольського та Запорізького заводів феросплавів у 1994 році за підсумками антидемпінгового розслідування, порушеного виробниками феросплавів США. НЗФ і ЗЗФ 27 вересня 2010 звернулися до Мінторгу США із запитом про початок процедури перегляду рішення щодо діючого антидемпінгового мита на постачання силікомарганцю з України. Проте отримали відповідь про неможливість здійснення цього кроку з формальних обставин відповідно до нормативів відомства США. Це антидемпінгове мито було продовжено в 2012 році.

ПриватБанк (Дніпро) до націоналізації організовував бізнес Стахановського та Запорізького заводів феросплавів (СЗФ і ЗЗФ). Нікопольський завод феросплавів контролює група EastOne, створена восени 2007 року в результаті реструктуризації групи "Інтерпайп", а також група "Приват".

Українську асоціацію виробників феросплавів та іншої електрометалургійної продукції створено в 1998 році. До неї входить Нікопольський, Запорізький та Стахановський заводи феросплавів, Марганецький і Покровський (раніше - Орджонікідзевський) гірничо-збагачувальні комбінати, Побузький феронікелевий комбінат, ТОВ "Екологічна ініціатива" та інші.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА