11:11 20.02.2018

Змінам у правлінні "Укрзалізниці" має передувати формування наглядової ради - Кравцов

2 хв читати
Змінам у правлінні "Укрзалізниці" має передувати формування наглядової ради - Кравцов

Правильне формування системи корпоративного управління ПАТ "Укрзалізниці" має передбачати спочатку формування наглядової ради, а після цього - складу правління, вважає виконувач обов'язків голови правління ПАТ Євген Кравцов.

"Якщо правильно будувати систему корпоративного управління, то вона будується зверху вниз, з начальника депо побудувати її не вийде. Питання з акціонером вирішено - це Кабінет Міністрів. Наступне питання - це формування наглядової ради та виділення певних корпоративних управлінських рішень із політичного контексту в суто матеріальний, а наступний рівень – це правління, СЕО та члени правління", - сказав він журналістам під час інспекції Бескидського залізничного тунелю.

Є.Кравцов висловив сподівання, що незабаром наглядову раду товариства буде сформовано.

"Я не можу розписатися і сказати точно, що це буде так чи так, але я скажу, що план певний був і залишається, який полягає в тому, що ми маємо сформувати наглядову раду. Я маю великі сподівання, що це буде зроблено дуже якісно в частині її складу і протягом найближчих кількох тижнів. За результатами цього процесу, вже спільно з наглядовою радою, буде перезапуск правління, ну й питання, пов'язане з обранням голови", - констатував керівник "Укрзалізниці".

Як повідомлялося заявки на конкурс із вибору незалежних членів наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця" подали понад 50 претендентів. Прийом документів на конкурс на зазначені посади тривав до 20 листопада.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначав, що нове правління ПАТ може бути призначене до формування наглядової ради.

Крім цього, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що найближчим часом Кабінет Міністрів має намір оновити склад правління "Укрзалізниці". Серед можливих кандидатів у його члени називалися кілька відомих осіб, які вже працювали в цій галузі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА