17:01 13.03.2018

У фракції БПП закликають Парубія винести на розгляд Ради питання призначення глави НБУ

2 хв читати
У фракції БПП закликають Парубія винести на розгляд Ради питання призначення глави НБУ

 У парламентській фракції "Блок Петра Порошенка" закликають спікера Верховної Ради Андрій Парубія поставити на розгляд сесійної зали питання призначення нового голови Національного банку України і заявляють про відсутність дискусії про прив'язку цього призначення до інших кадрових питань.

"Блок Петра Порошенка закликає голову Верховної Ради поставити це питання (на розгляд - ІФ). Є кандидатура, яка пройшла співбесіду з усіма фракціями. "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт" висловилися за підтримку пана (першого заступника голови НБУ Якова - ІФ) Смолія. Ми просимо керівника Верховної Ради: поставте це питання на голосування", - сказав заступник глави фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Березенко журналістам у вівторок у Києві.

Він додав, що результат голосування покаже, хто підтримує призначення нового керівника НБУ, щоб Нацбанк міг провадити "нормальну політику".

Тим часом С.Березенко зазначив, що перед призначенням нового глави фінрегулятора необхідно заслухати попереднього його керівника Валерію Гонтареву.

"У нас немає ніяких вимог і немає навіть дискусії з приводу пакетного голосування. Питання Національного банку - це питання національної безпеки України. Будь ласка, давайте розглянемо питання Національного банку, а далі будь-які інші кадрові питання ми готові обговорювати", - сказав заступник голови фракції.

Водночас у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" С.Березенко заявив, що "Народний фронт" не висував вимогу розглянути призначення омбудсмена, а після - глави НБУ.

При цьому він зазначив, що фракція "Блок Петра Порошенка" ще не приймала рішення щодо голосування за кандидатуру омбудсмена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА