11:22 16.11.2018

ВТБ Банк (Київ) запровадив додаткову 15% комісію на зняття готівки та перекази

3 хв читати
ВТБ Банк (Київ) запровадив додаткову 15% комісію на зняття готівки та перекази

ВТБ Банк (Київ) із 14 листопада запровадив додаткову 15%-ву комісію на видачу готівкових коштів у національній та іноземній валюті незалежно від суми.

Згідно з новими тарифами на послуги банку, виняток становить лише зняття готівкових коштів у межах 10 тис. грн або $350 на добу, зарахованих із депозитного рахунку, а також перекази на власні рахунки, відкриті у ВТБ Банку.

Раніше банк повідомляв, що вимушений був із 5 листопада запровадити комісії та ліміти на зняття готівки через зниження обсягу ліквідності після рішення Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018 року про блокування активів, яке позбавило банк можливості поповнювати ліквідність за рахунок реалізації придбаного в процесі стягнення заставного майна та активів.

Зокрема, комісія на зняття готівки в обсязі до 10 тис. грн або $350 на добу становила 1%, але не менше ніж 5 грн або $1, а понад 10 тис. грн або $350 - 10%. Виняток було зроблено лише для російських рублів, для яких комісію було встановлено на рівні 0,7-1%.

Комісія на гривневі перекази до інших банків становила 1,5-3% за суми до 30 тис. грн на добу та 10% - понад 30 тис. грн.

Нацбанк України 5 листопада заявив, що надалі здійснює посилений моніторинг ситуації у ВТБ Банку, і за потреби готовий вжити заходів у межах наявних повноважень.

Керівник фінансового департаменту, старший віце-президент російського ВТБ Дмитро П’янов 8 листопада сказав журналістам, що материнський банк не виключає подальшого погіршення ситуації з ліквідністю українського дочірнього банку за збереження наявних обмежень за судовим рішенням.

Як повідомлялося, Апеляційний суд Києва 5 вересня вирішив накласти арешт на акції українських "дочок" російських банків за участю держави: ВТБ Банку, Промінвестбанку та Сбербанку (всі - Київ). Це рішення було ухвалено у зв'язку із заявою про забезпечення позову екс-голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета і ще 17 компаній, що мали активи в Криму, про визнання і виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) від 2 травня про стягнення з РФ компенсації за нерухоме майно.

Рішенням суду від 5 вересня ВТБ Банку, Промінвестбанку та Сбербанку заборонено здійснювати ліквідацію або реорганізацію юридичної особи, здійснювати будь-які дії, спрямовані на відчуження належного банкам рухомого та нерухомого майна, зокрема за договорами купівлі-продажу, обміну, дарування тощо.

Зазначений вище розгляд у Гаазі позивачі ініціювали проти РФ 19 червня 2015 року на підставі угоди між урядами РФ та України від 27 листопада 1998 року про захист інвестицій російсько-українського двостороннього інвестдоговору (ДІД) і відповідно до регламенту Комісії ООН з прав міжнародної торгівлі (UNCITRAL).

Згідно з матеріалами справи, Гаазький арбітраж присудив позивачам сумарно близько $130,5 млн компенсації за нерухомість, $9,2 млн компенсації витрат на судовий процес, а також відсотки на зазначені суми за ставкою 12-міс. LIBOR+1% складних відсотків щорічно.

ВТБ Банк (раніше - банк "Мрія") засновано в 1992 році. Його основним акціонером є ВАТ "Банк ВТБ" (РФ, 99,9959%).

Згідно з даними НБУ, на 1 липня 2018 року за розміром чистих активів ВТБ Банк посідав 22-ге місце (8,033 млрд грн) серед 83 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА