13:20 12.12.2018

Суд переніс на 18 грудня розгляд спору про радників для приватизації 5 держкомпаній

2 хв читати
Суд переніс на 18 грудня розгляд спору про радників для приватизації 5 держкомпаній

Шостий апеляційний адміністративний суду 11 грудня переніс на 18 грудня засідання з питань оскарження результатів конкурсу з відбору інвестиційних радників для приватизації п'яти державних компаній, повідомив виконувач обов'язків глави Фонду державного майна (ФДМ) Віталій Трубаров.

"Засідання суду, що має розблокувати затвердження Кабінетом Міністрів призначення інвестиційних радників на п'ять підприємств великої приватизації, перенесли на 18 грудня", - написав він у Facebook у середу.

За його словами, підставою стала заява позивача компанії "Гарант Торнтон" про відвід головуючого судді у складі суддівської трійки.

"Це навмисне затягування старту приватизації, цій компанії ще з самого початку не потрібен був чесний і прозорий конкурс. Вони прийшли "зривати" результати відбору, і вони своє завдання виконують", - стверджує В.Трубаров.

На його думку, затягування справи шляхом відводу суддів може тривати місяцями.

"Тим часом Одеський припортовий завод (ОПЗ) простоює, а відібраний інвестрадник Pericles Global Advisory у складі консорціуму White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine і SARS Сapital не може перейти до реальних кроків із підготовки до продажу", - констатував в.о. голови ФДМ.

Він додав, що вугільна компанія "Краснолиманська", "Завод "Електроважмаш", Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК) і фармацевтична компанія "Індар" теж стали заручниками цього судового позову.

Як повідомлялося, ТОВ "Грант Торнтон" 21 і 22 серпня звернулося до Окружного адміністративного суду Києва з позовами до ФДМ, в яких просило визнати недійсними результати конкурсів з відбору радників для "Електроважмашу", "Краснолиманської" і "Індару". Позов до ФДМ з вимогою скасувати рішення конкурсної комісії із відбору радників ОГХК і ОПЗ подало також ТОВ "АК Маршаллер і партнери", а у вересні усі позови об'єднали в одну справу.

У рамках забезпечувальних заходів суд заборонив Кабінету Міністрів затверджувати відібраних Фондом радників.

У свою чергу ФДМ подав позов проти "Грант Торнтон" про спростування недостовірної інформації та захист ділової репутації, де він, зокрема, просить суд стягнути 10 млн грн компенсації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА