13:24 06.02.2020

Держгеокадастр запустив функцію, що дає змогу скоротити рівень відмов під час реєстрації земельних ділянок

2 хв читати
Держгеокадастр запустив функцію, що дає змогу скоротити рівень відмов під час реєстрації земельних ділянок

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) запустила новий сервіс для сертифікованих інженерів-землевпорядників, який дає можливість перевірки заяв (XML-файлів) на реєстрацію земельних ділянок.

"Запрацювала безкоштовна функція перевірки обмінних XML-файлів, необхідних для реєстрації земельних ділянок. Рівень відмов у реєстрації зменшиться до 4%", - написав у Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, обмінний XML-файл - це електронний документ, на основі якого вносяться відомості до системи Державного земельного кадастру, його формує і підписує електронним цифровим підписом сертифікований інженер-землевпорядник.

"Відтепер, якщо ви подаєте документи для реєстрації земельної ділянки, ваш файл може бути автоматично перевірений програмою, і ви отримаєте зворотний зв'язок із переліком помилок, яких ви припустилися. Раніше люди могли місяцями не одержувати відповіді, а в разі зворотного зв'язку їм не повідомлялося, яку саме помилку в файлі вони допустили", - пояснив прем'єр.

Крім того, за словами Гончарука, під час подання електронної заяви на держреєстрацію земельної ділянки передбачено можливість зробити посилання на протокол перевірки обмінного файлу. Також є можливість з QR-кодом перевірити валідність файлу.

"Це ще один крок до прозорої роботи Дежгеокадастру й усунення корупційних ризиків. Разом із відкритими на початку року координатами, що дозволили, до речі, ліквідувати тіньовий ринок із річним обігом у 250 млн грн, відмови в реєстрації земельної ділянки за вигаданими причинами підуть в минуле", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, Держгеокадастр з 2 січня відкрив у безкоштовному доступі координати поворотних точок меж земельних ділянок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА