18:39 07.04.2020

Міністри енергетики G20 на позачерговій зустрічі 10 квітня обговорять кооперацію для стабілізації ринків енергоносіїв

2 хв читати
Міністри енергетики G20 на позачерговій зустрічі 10 квітня обговорять кооперацію для стабілізації ринків енергоносіїв

Саудівська Аравія, що головує в G20, 10 квітня проведе віртуальну позачергову зустріч міністрів енергетики для сприяння глобальному діалогу та кооперації з метою забезпечення стабільності енергетичних ринків і зміцнення світової економіки, йдеться в повідомленні організатора.

Міністри енергетики G20 також діятимуть разом із запрошеними країнами, регіональними і міжнародними організаціями, щоб пом'якшити вплив пандемії Covid-19 на ринки енергоносіїв.

До G20 входять найбільші виробники та споживачі нафти у світі: США, Росія, Саудівська Аравія, Бразилія, Велика Британія, Мексика, Канада, Китай, Індія, Європейський Союз, Аргентина, Австралія, Франція, Німеччина, Індонезія, Італія, Японія, ПАР, Південна Корея, Туреччина. Іспанія є постійним гостем. У 2020 році запрошеними учасниками G20 є Єгипет, Йорданія, Сенегал, Сінгапур, Швейцарія, ОАЕ та В'єтнам.

Раніше міністр енергетики США Ден Бруєтт заявив, що США закликають Саудівську Аравію, яка головує в G20, скликати засідання цього тижня, де вони розраховують обговорити з Росією та Саудівською Аравією ситуацію на нафтовому ринку.

"Ми продовжимо переговори (з Росією та Саудівською Аравією - І) цього тижня. Ви знаєте, що ми не є частиною діалогу ОПЕК+ (...) безпосередньо, але у мене були бесіди з міністрами Росії та Саудівської Аравії, і, як я розумію, цього тижня будуть переговори ОПЕК+", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що зустріч ОПЕК+ призначено на 9 квітня.

"Думаю, (Росія та Саудівська Аравія - ІФ) сперечаються про те, як відреагувати на падіння попиту на нафту, спричинене коронавірусом. У США ми також коригуємо наш ринок, але іншими методами. У нас вільний ринок, і галузь скоригується сама. Але Росія та Саудівська Аравія мають зробити це колективно", - вважає Бруєтт.

Росія та Саудівська Аравія, а також деякі інші учасники альянсу ОПЕК+ заявляли про те, що готові брати участь у скороченні нафтовидобутку, якщо це зроблять й інші країни, що не входять до альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

Заступник міністра фінансів США обговорить у Києві питання посилення санкцій і прибутку від активів РФ

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА