22:10 20.04.2020

Власники держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію влади про реструктуризацію боргу

3 хв читати
Власники держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію влади про реструктуризацію боргу

Найбільші держателі держоблігацій Аргентини відхилили пропозицію уряду про реструктуризацію її зовнішнього боргу на загальну суму близько $ 83 млрд, що підвищує ймовірність дев'ятого за рахунком дефолту країни.

Три групи кредиторів у понеділок опублікували заяви про те, що не готові прийняти пропозицію уряду, що передбачає відстрочку виплати відсотків з боргу до 2023 року і основної суми боргу до 2026 року при списанні 62% купонних виплат на загальну суму $ 38 млрд і 5,4% суми основного боргу на $ 3,6 млрд.

Пропозиція про реструктуризацію охоплює не тільки облігації, розміщені Аргентиною після 2016 року, але і бонди, випущені в 2005 і 2010 рр. у рамках попередньої реструктуризації боргу, пише газета Financial Times. У разі цих випусків потрібно більш високий відсоток власників паперів для схвалення зміни умов обслуговування боргу, ніж у випадку звичайних бондів, що знижує ймовірність укладання угоди, зазначають експерти.

Група кредиторів, що представляє власників більше 16% таких паперів, повідомила в понеділок, що "пропозиція уряду Аргентини не є наслідком сумлінних переговорів", у зв'язку з чим вона вважає її неприйнятною і не має наміру її підтримувати. До групи, консультантом якої є юридична компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, входять, зокрема, хедж-фонди Monarch Alternative Capital і HBK Capital Management.

"Замість того, щоб слідувати курсом конструктивної спільної роботи, уряд Аргентини вважає за краще зробити кредиторам пропозицію в односторонньому порядку", - йдеться в їх заяві.

Інша група кредиторів, що включає BlackRock, Fidelity, Ashmore, T Rowe Price та низку інших великих інституційних інвесторів, також заявила, що не має наміру приймати пропозицію аргентинської влади.

"Група впевнена, що всі зацікавлені особи в Аргентині повинні зробити свій внесок у пошук рішення, яке поставить країну на шлях стійкого зростання і фінансової стабільності, - йдеться в її заяві. - Проте, запропоновані умови не відповідають цій меті і припускають, що непропорційно висока частка довгострокових заходів щодо коригування боргу ляже на плечі іноземних власників держоблігацій".

Друга група кредиторів володіє загалом більше 25% аргентинських бондів, випущених після 2016 року, а також понад 15% облігацій, отриманих у рамках попередньої реструктуризації. Її консультантом є юридична компанія White & Case.

Третя група аргентинських кредиторів, яка надається UBS і Mens Sana Advisors, також відхилила пропозицію уряду, зазначивши, що вона була зроблена "без серйозних переговорів".

За оцінками аналітика Columbia Threadneedle Гордона Бауерса, пропозиція уряду Аргентини дозволить власникам повернути в середньому близько $ 0,35 на $ 1 номіналу облігацій. З урахуванням того, що аргентинські бонди з погашенням в 2033 році нині торгуються на рівні $ 0,39 на $ 1 номіналу, інвестори навряд чи знайдуть стимул для того, щоб прийняти пропозицію влади, каже експерт.

На переговори з кредиторами відведено 20 днів. Таким чином, переговори завершаться незадовго до того, як Аргентині належить провести чергові виплати за зовнішнім боргом - близько $ 500 млн. Їх термін настає 22 квітня, і країні дається 30-денний пільговий період на здійснення виплат.

Як повідомлялося, минулого тижня міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Аргентини в іноземній валюті до "C" з "CC". Інше рейтингове агентство - S & P Global Ratings - у п'ятницю заявило, що не буде змінювати рейтинги Аргентини слідом за оголошенням владою країни умов реструктуризації боргу, враховуючи, що вони вже перебувають на рівні "SD" (вибірковий дефолт). S & P знизило довгострокові і короткострокові кредитні рейтинги Аргентини до "SD / SD" з "CCC- / C" 7 квітня слідом за прийнятим днем раніше урядом країни про відстрочку виплат за доларовими бондами до грудня 2020 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА