16:54 14.12.2020

Арбітражна комісія визнала незаконним мораторій України на експорт лісу та зобов'язала скасувати його - представництво ЄС

2 хв читати
Арбітражна комісія визнала незаконним мораторій України на експорт лісу та зобов'язала скасувати його - представництво ЄС

Арбітражна комісія визнала незаконним мораторій України на експорт лісу, повідомило представництво ЄС в Україні на своєму сайті у понеділок.

"Відповідно до остаточного рішення Арбітражної комісії з врегулювання спорів, створеної відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, повний мораторій України на експорт необробленої деревини суперечить Угоді про асоціацію. Отже, Україна має якнайшвидше скасувати мораторій", - зазначено у повідомленні.

Як наголосило представництво, цим рішенням завершується перший в історії торговельний спір у рамках двосторонньої угоди.

ЄС надає Україні підтримку в рамках різних проектів, спрямованих на захист довкілля, розвиток державного врядування та сталого управління лісами, а також, зокрема, створення ланцюгів доданої вартості для продуктів лісового господарства, не пов'язаних із обробкою деревини, і комплексне управління лісами.

"Однак, Комісія підтвердила у своєму рішенні, що повна заборона на експорт необробленої деревини, яка діє в Україні з 2015 року, не стосується жодної з перерахованих цілей. Отже, це є порушенням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка прямо забороняє мораторій на експорт", - зазначено у повідомленні.

У рішенні також зазначено, що мораторій на експорт деревини десяти визначених порід, який був введений у 2005 році, може бути частково обґрунтований винятками в рамках захисту рослинного світу, додали у представництві.

Раніше заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - торговий представник Тарас Качка повідомляв, що арбітраж щодо спору між Україною та ЄС про заборону експорту необробленої деревини (лісу-кругляку) визнав право України обмежувати експорт лісу за певних обставин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА