16:36 12.01.2022

Кабмін продовжив програму енергоефективності для громад на кордоні з окупованими територіями та вніс до неї Херсонську область

1 хв читати
Кабмін продовжив програму енергоефективності для громад на кордоні з окупованими територіями та вніс до неї Херсонську область

Кабінет Міністрів України продовжив програму енергоефективності для громад, що межують із тимчасово окупованими територіями, на 2022 рік і розширив її географію, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 12 січня продовжив соціальну благодійну програму з відновлення добробуту жителів і розвитку територіальних громад, що межують із тимчасово окупованими територіями України, на 2022 рік. Також вона вперше поширюватиметься на Херсонську область. Це спільний проект Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України та акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що протягом 2022 року триватиме впровадження новітніх енергоефективних технологій на об'єктах соціальної інфраструктури та в сервісних зонах контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

"Це дасть змогу частково забезпечити громади джерелом автономного електроживлення та зменшити їхню енергозалежність, сприятиме створенню нових робочих місць, створить умови для відновлення добробуту та розвитку територіальних громад", - ідеться в повідомленні.

Проект, зокрема, передбачає встановлення малих сонячних електростанцій на дахах будівель і споруд; влаштування на базі фотоелектричних модулів освітлення пішохідних переходів і місць загального користування; забезпечення електричними транспортними засобами перевезення пасажирів.

Крім того, уряд розширив географію проекту, і крім підконтрольних територій Донбасу програма діятиме і в Херсонській області, що межує з тимчасово окупованим Кримом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА