11:55 16.09.2022

Фонд ліквідації наслідків агресії РФ за рахунок конфіскації її активів буде створено вже в держбюджеті-2022 – глава Мінфіну

2 хв читати
Фонд ліквідації наслідків агресії РФ за рахунок конфіскації її активів буде створено вже в держбюджеті-2022 – глава Мінфіну

Мінфін України розробив законопроєкт про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії, який наповнюватиметься за рахунок конфіскованих коштів РФ, і має намір розпочати його формування вже в держбюджеті-2022, повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі національного телемарафону.

"Ми сподіваємося, що депутати підтримають створення такого фонду, такий законопроєкт уже зареєстровано у Верховній Раді й уже є активи, які можуть бути вилучені до цього фонду. Цей фонд – це бюджетна програма, яка передбачає лише акумулювання цих коштів, а далі вони розподілятимуться за критичними потребами", - сказав міністр.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, відповідний законопроєкт №8027 було зареєстровано 13 вересня, його авторами є кілька десятків народних депутатів, зокрема голова бюджетного комітету Ради Юрій Арістов.

Міністр уточнив, що кошти фонду ліквідації перебуватимуть на казначейському рахунку.

Марченко нагадав, що в затвердженому урядом проєкті держбюджету-2023 також передбачено такий фонд розміром щонайменше 19 млрд грн.

"Є 19 млрд грн, які вже гарантовані. Сподіваємося, що з вилученням російських активів цей фонд поповнюватиметься значними сумами", – сказав глава Мінфіну.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції цього тижня зазначив, що першими такими коштами, найімовірніше, стануть конфісковані 15,8 млрд грн виведених із ринку в перші дні війни МР Банку та ПІБ – "дочок" російських Сбербанку та ЗЕБ (рос. Внешэкономбанк). За його словами, ці буде спрямовано на відновлення житла та цивільних споруд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА