21:06 04.05.2023

Держгеонадр зупинила дію ліцензій Enwell Energy на Васищівське і Свистунківсько-Червонолуцьке родовища

3 хв читати
Держгеонадр зупинила дію ліцензій Enwell Energy на Васищівське і Свистунківсько-Червонолуцьке родовища

Державна служба геології та надр України зупинила дію ліцензії британської нафтогазової Enwell Energy plc (група "Смарт-Холдинг") на Васищівське (VAS, Харківська обл.) і Свистунківсько-Червонолуцьке (SC, Полтавська обл.) газоконденсатні родовища.

Згідно з наказом №232 від 4 травня 2023 року, відповідне рішення ухвалено на підставі п. 3 ч. 1 статті 26 закону "Про нафту і газ" і п. 3 ч. 1 ст. 57 Кодексу України про надра у зв'язку із запровадженням санкцій проти екснародного депутата Вадима Новинського.

"Enwell Energy припиняє польові роботи за ліцензією VAS, зокрема зупиняє видобуток на родовищі, яке наразі забезпечує приблизно 12% видобутку групи. Польові роботи на ліцензійній ділянці SC уже були і будуть призупинені. Компанія продовжує консультуватися зі своїми юридичними консультантами, зокрема з вищезазначених питань, з метою захисту своїх активів", - ідеться в біржовому повідомленні Enwell у четвер увечері.

Раніше Держгеонадр з тієї самої причини зупинила дію ліцензії на Островерхівське газоконденсатне родовище (Харківська обл.) ПрАТ "Укргазвидобуток", яке також входить до "Смарт-Холдингу".

Крім того, наказом №196 від 12 квітня 2023 року Держгеонадр зажадала від представництва "Регал Петролеум Корпорейшн Лімітед" до 1 червня 2023 року надати додаткову інформацію та/або усунути порушення в розкритті інформації про кінцевих бенефіціарних власників Мехедівсько-Голотовщинського та Свиридівського газоконденсатних родовищ (обидва - Полтавська обл.).

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський указом від 1 грудня 2022 року ввів у дію рішення РНБО "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні та застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", яким санкції було застосовано і щодо Новинського.

Санкційний пакет включає 12 типів накладених обмежень, зокрема повне блокування активів, заборону на здійснення торговельних операцій, позбавлення всіх державних нагород і відзнак, заборону на виведення капіталу за межі України.

Enwell Energy на початку січня 2023 року не виключила втрату ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні у зв'язку із запровадженням санкцій проти Новинського, а також ухваленням у країні нового законодавства, яке допускає таку можливість.

У середині січня 2023 року Smart Holding оголосила про зміну власника. "У рамках реструктуризації засновник Smart Holding Вадим Новинський вирішив передати активи в траст. Відповідні угоди Smart Trust і Step Trust було укладено в листопаді 2022 року, їх зареєструвала Комісія з цінних паперів і бірж Кіпру", - йшлося в повідомленні на сайті холдингу.

Служба безпеки України 10 квітня 2023 року здійснила обшук в офісі Enwell Energy в Яхниках (Полтавська обл.), під час якого було вилучено низку документів. Обшук відбувся у зв'язку з досудовим розслідуванням у кримінальній справі про обставини реорганізації групи Smart Holding, яка раніше оголосила про зміну власника, яким донедавна був Вадим Новинський.

Власники трастів Smart Trust і Step Trust, у які засновник Smart Holding Вадим Новинський передав свої активи, вважають неправомірними дії Міністерства юстиції України щодо виключення їх із реєстру кінцевих бенефіціарів підприємств ТОВ "Смарт-Холдинг", ТОВ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Регал Петрлеум Корпорейшн (Юкрейн) Лімітед".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА