16:06 15.09.2023

ФДМ підготував до приватизації 5 великих об'єктів - прем'єр

2 хв читати
ФДМ підготував до приватизації 5 великих об'єктів - прем'єр

Фонд держмайна України підготував п'ять об'єктів до продажу в рамках великої приватизації, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль і висловив сподівання, що наступного року їх реалізують, однак не уточнив їхніх назв.

"Вважаю, що ми сьогодні маємо сформовану достатньо ефективну приватизаційну політику, і це, зокрема, інструмент зменшення впливу держави. Всіляко це підтримую і переконаний, що наступного року ось цей елемент малої і великої приватизації в Україні, в принципі, має закінчитися", - сказав прем'єр-міністр на пресконференції в Києві в п'ятницю.

Згідно з проєктом держбюджету-2024, який уряд затвердив у п'ятницю, надходження від приватизації наступного року заплановано на рівні 4 млрд грн.

Шмигаль зазначив, що цього року вони вже становили 4 млрд грн, і ще 600 млн грн було отримано від оренди.

"4 млрд грн (...) - це суттєве надходження від приватизації під час війни, якщо враховувати, що ця приватизація мала і середня, (...) не було ніяких великих приватизацій", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, система аукціонів "Прозорро.Продажі" днями опублікувала перелік 15 об'єктів великої приватизації, до якого увійшли, зокрема, контрольні пакети акцій Одеського припортового заводу, "Центренерго", Об'єднаної гірничо-хімічної компанії, "Українських енергетичних машин", "Електроважмашу", "Сумихімпрому". Серед них також держпакети акцій Дніпровського електровозобудівного заводу, НАК "Украгролізинг", "Азовмашу", "Індару", "Оріани", 51-відсоткова частка Запорізького титано-магнієвого комбінату і цілісні майнові комплекси ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська", Уманського лікеро-горілчаного заводу і Заводу алюмінієвої фольги.

Зазначається, що організатором виступає Фонд держмайна (ФДМ) України, проте терміни продажу відсутні.

Після внесених змін до приватизаційного законодавства 21 липня 2023 року набули чинності зміни до постанови, в якій Кабмін визначив технічні вимоги до роботи з напрямом великої приватизації на "Прозорро.Продажі" для електронних маркетплейсів. Йдеться про продаж державних об'єктів балансовою вартістю від 250 млн грн через онлайн-аукціони в системі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА