18:17 15.12.2023

"Укргідроенерго" протягом пів року має намір відновити близько 1 тис. МВт пошкодженої потужності

1 хв читати
"Укргідроенерго" протягом пів року має намір відновити близько 1 тис. МВт пошкодженої потужності

ПрАТ "Укргідроенерго" протягом пів року планує відновити близько 1 тисячі МВт пошкодженої внаслідок російських обстрілів гідроенергогенерувальної потужності.

"Було понад 50 ракетних ударів по наших об'єктах, і ми втратили близько 2,5 тис. МВт. На сьогодні 1,5 тис. МВт ми відновили, ще 1 тис. МВт у стадії відновлення. Думаю, що протягом пів року ми відновимося", - повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота в ефірі національного телемарафону в п'ятницю.

За його словами, "Укргідроенерго" внаслідок російських ракетних атак втратило загалом близько 2 млрд кВт-год вироблення електроенергії на рік і близько 8 млрд грн.

Як поінформував CEO, наразі "Укргідроенерго" в умовах дефіциту електроенергії в енергосистемі виробляє 40 млн кВт-год на добу, що становить 15-20% у структурі енергобалансу країни й практично відповідає рівню паводкового періоду.

"У загальній енергосистемі частка гідрогенерації у виробленні завжди була в середньому близько 10%. Однак у літні періоди й от сьогодні, коли ми перекриваємо дефіцит, це становить від 15% до 20%. Ми перевиконуємо план за листопад-грудень більш ніж на 30%, що аномально для нас. Водночас в окремі дні вироблення електроенергії ГЕС і ГАЕС сягає 20-25% загального енергобалансу", - сказав Сирота.

Як повідомлялося, "Укргідроенерго" забезпечило до початку осінньо-зимового сезону 2023-2024 введення 83 гідроагрегатів загальною потужністю 4640 МВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА