19:31 15.01.2024

Польські аграрії занепокоєні українським імпортом агропродуктів - польський аграрний міністр

2 хв читати
Польські аграрії занепокоєні українським імпортом агропродуктів - польський аграрний міністр

Польські аграрії занепокоєні через український імпорт агропродукції, повідомив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський під час відеоконфренції з єврокомісаром Валдісом Домбровкісом у понеділок, пише агентство pap.pl.

За інформацією офіційного представника ЄС Олофа Гілла, на зустрічі обговорювали поточну ситуацію з підтримкою ЄС України, включно із заходами, пов'язаними з торгівлею. Секерський нагадав про прихильність Польщі підтримці України на всіх рівнях, водночас висловивши занепокоєння польських фермерів щодо українського імпорту агропродукції.

"Єврокомісар нагадав про висновки ЄС у жовтні та грудні, під час яких країни-члени зобов'язалися й надалі надавати потужну політичну та економічну підтримку Україні доти, доки це необхідно", - сказав Гілл.

Він додав, що Секерський підтвердив, що регулярні двосторонні контакти між новим урядом Польщі та владою України тривають і будуть продовжені.

Обидві сторони домовилися продовжувати конструктивну співпрацю та обмінюватися інформацією про розвиток ринку, зокрема в контексті пропозиції комісії щодо відновлення автономних торговельних заходів. Комісія і Польща зобов'язалися продовжувати тісну та інтенсивну співпрацю з цих питань, зокрема в межах Спільної координаційної платформи для України, додав представник Єврокомісії.

"Європейська комісія продовжить підтримувати українську економіку, пам'ятаючи водночас про побоювання польських фермерів, пов'язані з надмірним імпортом", - написав у X віцепрезидент комісії Валдіс Домбровскіс після зустрічі з польським аграрним міністром, на якій обговорювали питання про намір Європейської комісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до червня наступного року.

Як повідомлялося, польський уряд виступає проти цього, якщо таке рішення не супроводжуватиметься гарантіями щодо посилення захисних положень на ринках сусідніх з Україною країн. Ідеться про те, що в разі складнощів сусідніх з Україною країн Європейська комісія терміново запровадить ембарго на імпорт конкретних товарів з України. Спочатку Польща вимагала квот на яйця, м'ясо птиці та цукор, але через відсутність згоди Брюсселя Варшава вимагає гарантій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА