19:44 07.03.2024

Польща розраховує досягти взаємовигідної угоди з Україною - переговори агроміністрів

1 хв читати
Польща розраховує досягти взаємовигідної угоди з Україною - переговори агроміністрів

Необхідність якнайшвидшого розв'язання проблем у взаємних торговельних відносинах між Україною та Польщею обговорили в четвер на онлайн зустрічі міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Чеслав Секерський і міністр аграрної політики і продовольства України Микола Сольський.

"Польська сторона розраховує на досягнення угоди з українською стороною, яка сприятиме усуненню перебоїв на польському ринку і припиненню протестів фермерів", - ідеться в повідомленні польського міністерства на його сайті.

Відповідаючи на запитання Сольського про вимоги щодо "Зеленого курсу", польський міністр повідомив, що Варшава прагне зняти надмірні вимоги до фермерів.

"Наші очікування зрозумілі: ми не будемо задовольнятися косметичними змінами", - наголосив Секерський і висловив сподівання, що перегляд "Зеленого курсу" поліпшить становище фермерів, які нині стикаються з проблемою низької рентабельності своїх господарств.

Зазначається, що Сольський висловив розуміння вимог польської сторони і зазначив, що українські фермери також очікують рішень і чинять тиск на Мінагрополітики.

Під час зустрічі міністри також обговорили підготовку до участі в дев'ятому засіданні польсько-української міжурядової комісії з економічного співробітництва, запланованому на найближчий час.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА