13:29 09.10.2012

Українська влада готова продовжити співпрацювати з місією Кваснєвського і Кокса після виборів до ВР - Азаров

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Микола Азаров провів зустріч із уповноваженими представниками Європейського парламенту - колишнім Президентом Польщі Александром Кваснєвським і колишнім президентом Європейського парламенту Петом Коксом.

Прем'єр України висловив А.Кваснєвському та П.Коксу подяку за активну та неупереджену діяльність у рамках моніторингу розгляду окремих резонансних судових справ в Україні, повідомляє прес-служба українського уряду.

Під час зустрічі було висловлено спільну думку, що діяльність місії Європарламенту сприяла зміцненню взаємної довіри і кращого розуміння особливостей українського законодавства та судової практики.

М.Азаров підтвердив готовність української сторони до продовження співпраці з представниками Європарламенту після парламентських виборів в Україні.

Прем'єр України висловив переконання, що проведення парламентських виборів демократичним, вільним і чесним способом доведе зрілість української демократії і стане важливим кроком для подальшого поглиблення відносин між Україною та ЄС.

Місія Європарламенту була заснована у виконання домовленостей М.Азарова і президента Європарламенту Мартіна Шульца від 16 травня цього року з метою спостереження за розглядом окремих судових справ в Україні, що є предметом посиленої уваги ЄС.

Станом на жовтень уповноважені представники Європарламенту здійснили вісім візитів до України, під час яких вони відвідали судові слухання у відповідних кримінальних справах, зустрічалися з їхніми фігурантами, а також з представниками Генеральної прокуратури, Державної пенітенціарної служби, інших відповідних установ.

2 жовтня в Брюсселі відбулося засідання конференції президентів Європарламенту, під час якого члени місії представили результати своєї діяльності керівництву Європейського Парламенту та головам його фракцій. Конференція президентів Європарламенту прийняла рішення продовжити діяльність дуету після виборів в Україні 28 жовтня цього року.

Як повідомлялося, наглядову місію екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса за справами екс-прем'єра Юлії Тимошенко і екс-глави МВС Юрія Луценка було призупинено на час парламентських виборів в Україні, і буде продовжена після їх завершення.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дві країни відкликали свої підписи під спільним комюніке після Глобального саміту миру в Швейцарії

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено комплекс відпочинку, інформації про постраждалих немає

На покровському напрямку ворог збільшив кількість атак до 40, що є найбільшим показником з початку червня - Генштаб

У рамках Саміту миру у Швейцарії відбулася дискусійна панель "Гуманітарний вимір. Звільнення полонених і депортованих осіб"

Війська РФ за добу завдали по Україні два ракетних і 38 авіаційних ударів із застосуванням 53 КАБів - Генштаб

У Мін'юсті очікують, що на першому етапі мобілізації серед ув'язнених до ЗСУ долучиться щонайменше 4 тис. добровольців - ЗМІ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА