12:07 17.10.2012

У Дніпропетровську відкрито духовно-культурний єврейський центр загальною площею 42 тис. квадратних метрів

1 хв читати

У Дніпропетровську відкрито найбільший у світі духовно-культурний єврейський центр "Менора". Загальна площа комплексу становить 42 тис. квадратних метрів, повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації (ОДА).

Комплекс приміщень центру складається з семи веж, які символізують храмовий семисвічник. Перші два поверхи сполучають усі сім веж переходом у вигляді галереї. У трьох вежах розташований перший на території СНД музей "Пам'ять єврейського народу та голокост в Україні".

Поряд з музеєм розпочне роботу науково-просвітницький центр, який провадитиме наукову та видавничу діяльність, організовуватиме та проводитиме наукові конференції та семінари.

За словами головного рабина Дніпропетровська і Дніпропетровського регіону Шмуеля Камінецького, в центрі "Менора" відбуватимуться міжнародні виставки, концерти, фестивалі та науково-практичні конференції.

На сьогодні єврейська етнічна громада Дніпропетровської області є другою після Києва за кількістю представників єврейської національності, які проживають в Україні. За даними Всеукраїнського перепису населення 2001 року, її чисельність становить 13799 осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА