14:42 26.11.2012

Теффт та Томбінській поінформують свої уряди про результати зустрічі з Луценком

2 хв читати

Посол США Джон Теффт та голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінській доповідатимуть урядам своїх країн про результати зустрічі з екс-главою МВС України Юрієм Луценком у Менській колонії (Чернігівська обл.).

"Думаю, що я і посол Томбінській доповімо своїм урядам інформацію про його стан здоров'я і про те, про що ми розмовляли", - повідомив американський посол Д. Теффт після відвідування Ю.Луценка у понеділок в колонії.

Він нагадав, що американська сторона неодноразово заявляла про те, що кримінальні справи проти Ю.Луценка є прикладом виборчого правосуддя і це необхідно зупинити шляхом звільнення опозиційного політика.

У свою чергу посол ЄС Я.Томбінській додав, що Євросоюз буде й далі уважно стежити за цією ситуацією, особливо в юридичному аспекті, зокрема, як розглядатиметься касація на вирок справи Ю.Луценка, і як Україна виконуватиме рішення ЄСПЛ.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Ю.Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Пізніше його етапували до Менської виправної колонії № 91 у Чернігівській області для відбування покарання.

Крім того, 17 серпня 2012 року Ю.Луценка було засуджено до двох років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Захист Ю.Луценка подав апеляцію на цей вирок, і екс-міністр був присутній на засіданнях суду. На цей час його перевели до Київського СІЗО. 22 листопада Апеляційний суд Києва залишив у силі цей вирок.

3 липня ЄСПЛ ухвалив рішення, згідно з яким встановив, що арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Ю.Луценку 15 тис. євро компенсації морального збитку.

1 жовтня урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ направив клопотання до ЄСПЛ про передання справи "Луценко проти України" на розгляд Великої палати. Під час подання клопотання українська сторона посилалася на Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод від 4 листопада 1950 року.

20 листопада ЄСПЛ залишив у силі рішення у справі Ю.Луценка, відхиливши прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА