12:48 05.12.2012

ЄС дозволив Україні постачати продукцію птахівництва - Держветфітослужба

1 хв читати

Україна отримала право постачати до Європейського Союзу яйця, яєчні продукти, птицю та м'ясо птиці, повідомила Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.

Згідно з повідомленням, це стало можливим у результаті включення України до переліку країн, які мають право імпортувати продукцію птахівництва до країн ЄС.

"4 грудня під час засідання постійного комітету з питань харчування та здоров'я тварин (SCOFCAH) Гендиректорату Європейської Комісії САНКО відбулося технічне голосування щодо проекту рішення стосовно включення України до списку третіх країн, які мають право імпортувати продукцію птахівництва до ЄС", - уточнюється в повідомленні.

Коли фактично Україна зможе розпочати експорт продукції птахівництва до ЄС, у повідомленні не зазначено. Водночас наголошується, що відповідно до регламенту Єврокомісії ще необхідно внести відповідні зміни до регламенту ЄК, на що може знадобитися два-три місяці.

Крім того, українська сторона має додатково надати Єврокомісії програму контролю сальмонели, яка відповідала б вимогам ЄС.

Як повідомлялося, Україна тривалий час намагається отримати право постачати продукцію птахівництва до ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА