14:47 06.12.2012

Україна може розпочати експорт продукцiї птахiвництва до ЄС через два-три мiсяцi - Мiнагропрод

1 хв читати

Експорт української продукцiї птахiвництва до країн Європейського Союзу може розпочатися через два-три мiсяцi, прогнозує мiнiстр аграрної полiтики та продовольства України Микола Присяжнюк.

"Фактично в разi дотримання всiх бюрократичних норм, встановлених ЄС, реальний експорт може вiдбутися через два-три мiсяцi пiсля факту голосування (4 грудня - IФ)", - iдеться в повiдомленнi мiнiстерства з посиланням на його главу.

У прес-релiзi нагадується, що Україна отримувала право постачати продукцiю птахiвництва до ЄС пiсля позитивного для країни рiшення, яке ухвалив 4 грудня постiйний комiтет iз питань харчування та здоров'я тварин (SCOFCAH) генерального директорату Європейської комiсiї САНКО.

"Таке рiшення дозволяє українським пiдприємствам птахiвництва експортувати до країн ЄС, зокрема, м'ясо птицi, готовi продукти з м'яса птицi (ковбаси, напiвфабрикати), а також яйця курячi категорiї В (призначенi для переробки)", - уточнюється в повiдомленнi.

За iнформацiєю Мiнагропроду, пiсля отримання такого права наступним кроком України буде поглиблена оцiнка її Держветфiтослужбою всiх потенцiйних постачальникiв, пiсля чого цим пiдприємствам будуть присвоєно єврономер, що дасть можливiсть розпочати експорт.

Мiнiстерство також зазначає, що наразi Україна продовжує роботу з отримання дозволу ЄС постачати українську молочну продукцiю, яловичину та продукцiю з неї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти посилили обстріли прикордоння, загинули два мирні жителі - Синєгубов

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА