18:33 19.12.2012

"АероСвіт" готується до масштабної реструктуризації своєї діяльності

2 хв читати
"АероСвіт" готується до масштабної реструктуризації своєї діяльності

Авіакомпанія "АероСвіт" (Київ) готується до масштабної реструктуризації діяльності, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"Про такі заходи вже оголосили десятки авіакомпаній у всьому світі, зокрема практично всі провідні авіаційні групи Європи", - зазначили в компанії.

"АероСвіт" наголошує, що причинами, які спонукають європейських авіаперевізників до таких кроків, є загальні наслідки галузевої кризи, рецесія економіки країн Єврозони, падіння попиту в регіоні.

Так, європейські авіакомпанії вимушені стимулювати зниження тарифів, через що їхні прибутки вже не покривають випереджувального зростання витрат.

"Але на додаток до проблем, з якими стикається авіаційна індустрія континенту, авіакомпанії в Україні мають зважати на додаткові виклики - песимістичні прогнози щодо перспектив розвитку бізнесу, обмежений доступ українських авіакомпаній до фінансових ресурсів, падіння купівельної спроможності населення, надзвичайно специфічні умови функціонування національного ринку авіаперевезень", - зазначили в прес-службі "АероСвіту".

Одним із наслідків нинішнього стану українського ринку вже стала часткова втрата інтересу до країни з боку іноземних авіаперевізників, що позначилося на скороченні темпів зростання пасажиропотоків через найбільший український аеропорт "Бориспіль", наголосили в компанії.

"АероСвіт", як і провідні авіаперевізники Європи, не може не реагувати на ці тенденції, прагнучи зберегти життєдіяльність найбільшої авіакомпанії країни та доступ її пасажирів до ключових трансконтинентальних повітряних ліній", - пояснили в компанії.

Так, у листопаді 2012 року після змін у керівництві "АероСвіту" менеджменту доручено готувати програму реструктуризації діяльності авіакомпанії. В середині грудня програму затвердила наглядова рада компанії, і незабаром основні її положення буде оприлюднено.

У цілому програма передбачає значне скорочення операційних витрат "АероСвіту" та його поступовий вихід із зони збитковості. Частину операцій буде передано на аутсорсинг, у результаті чого зміниться структура авіакомпанії.

"Відбудеться її реорганізація та скорочення штату. У зв'язку із запланованим скороченням персоналу працівники авіакомпанії, згідно з національним трудовим законодавством, мають завчасно отримати попередження про звільнення у зв'язку з реорганізацією. Тому надання таких попереджень департамент трудових ресурсів компанії розпочав уже в грудні", - повідомили в "АероСвіті".

Надалі адміністрація "АероСвіту" застосує весь комплекс заходів, передбачений трудовим законодавством у разі реорганізації підприємства.

"АероСвіт" засновано в 1994 році. Базується в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ). Обслуговує 80 міжнародних маршрутів до 34 країн, зокрема сім трансконтинентальних безпосадкових повітряних ліній. Має флот у складі 28 повітряних суден виробництва компанії Boeing, зокрема восьми далекомагістральних Boeing 767 та 20 середньомагістральних Boeing 737. Також використовує літаки перевізників-партнерів Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 та ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА