20:40 10.01.2013

"АероСвіт" у найближчі 4 дні здійснюватиме рейси Україною та до 10 міст за кордоном

3 хв читати

Авіакомпанія "АероСвіт", що раніше заявляла про обслуговування 80 міжнародних маршрутів, із 11 по 14 січня виконуватиме польоти в Україні та за п'ятьма далекомагістральними і п'ятьма середньомагістральними маршрутами за кордон, пояснюючи таке рішення програмою реструктуризації діяльності.

Як повідомила прес-служба авіакомпанії, зокрема, "АероСвіт" продовжить обслуговування далекомагістральних маршрутів до Пекіна, Нью-Йорка, Хошиміна, Бангкока та Гоа.

Скорочена мережа міжнародних середньомагістральних рейсів у найближчі чотири дні включатиме повітряні лінії Київ-Москва, Київ - Санкт-Петербург, Київ-Стамбул, Одеса-Стамбул та Київ-Ташкент, а оперування на інших міжнародних середньомагістральних повітряних лініях компанія припинить з 11 січня до 00:00 15 січня 2013 року.

"Водночас можливим є оперативне коригування графіка міжнародних і внутрішньоукраїнських польотів компанії з урахуванням комерційної завантаженості", - додає "АероСвіт".

"Розклад польотів на наступний період зимової навігації буде представлено завтра, в п'ятницю", - йдеться також у повідомленні.

Авіакомпанія просить вибачення у пасажирів у зв'язку зі скасуванням польотів на більшості маршрутів і пропонує їм доставку рейсами перевізників-партнерів або повернення коштів за квитки за місцем їх придбання відповідно до процедури, передбаченої правилами перевезень.

"АероСвіт" зазначає, що програму реструктуризації його діяльності розроблено як реагування на наслідки галузевої кризи та стагнації економіки у низці регіонів, насамперед в Європі, з метою недопущення припинення функціонування авіакомпанії, відновлення її конкурентоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед усіма контрагентами в повному обсязі.

Реструктуризація передбачала значне скорочення витрат авіакомпанії, корекцію маршрутної мережі, підвищення операційної ефективності та поступовий вихід із зони збитковості.

"Водночас авіакомпанія була вимушена переглянути проект програми й удатися до радикальнішого скорочення власної маршрутної мережі у зв'язку з безпідставними діями фінансового департаменту Міжнародної асоціації повітряного транспорту (ІАТА)", - зазначено в повідомленні.

За даними прес-служби авіакомпанії, від початку поточного року ІАТА BSP Україна - регіональний підрозділ системи взаєморозрахунків між авіакомпаніями та агентами з продажу авіаперевезень – грубо порушує затверджений ІАТА календар перерахування коштів авіакомпанії за реалізовані авіаквитки. Це призводить до порушення графіка розрахунків авіакомпанії на надавані їй послуги, і, як наслідок, до зриву багатьох авіарейсів.

"Крім того, для пролонгації участі в ІАТА BSP перед "АероСвітом" було поставлено необґрунтовані, в десятки разів завищені фінансові вимоги. Таким чином, свідомо руйнується механізм взаємодії "АероСвіту" з агентами-учасниками BSP у різних країнах", - йдеться в повідомленні.

"АероСвіт" продовжить діалог із керівництвом ІАТА та сподівається на досягнення компромісного рішення, що дасть змогу зберегти наявну систему продажу авіаперевезень у повній відповідності до резолюцій ІАТА.

"АероСвiт" засновано в 1994 роцi. Базується в мiжнародному аеропорту "Бориспiль". Обслуговує 80 мiжнародних маршрутiв до 34 країн, зокрема сiм трансконтинентальних безпосадочних повiтряних лiнiй. Має флот у складi 28 повiтряних суден виробництва компанiї Boeing, зокрема восьми далекомагiстральних Boeing 767 та 20 середньомагiстральних Boeing 737. Також використовує лiтаки перевiзникiв-партнерiв Airbus 320/321, Embraer 145, Embraer 190 та ATR-72.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

Байден розпорядився виділити Україні $400 млн військової допомоги

США ВИДІЛЯТЬ ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $400 МЛН - БІЛИЙ ДІМ

У Єлизаветівці на Донеччині під обстрілом загинули 2 мирні жителі, у Часовому Ярі 2 поранених

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА