14:50 16.01.2013

Янукович дав добро на передислокацію частини українського контингенту з Ліберії для участі в операції ООН в Кот-д'Івуарі

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович підписав закон, яким схвалив рішення Верховної Ради України щодо направлення національного контингенту для участі України в операції ООН у Кот-д'Івуарі, повідомляється на сайті глави держави.

Відповідний закон №15-VII "Про схвалення рішення президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між місією ООН у Ліберії та операцією ООН у Кот-д'Івуарі" президент підписав у середу.

Як повідомлялося, 56-й окремий вертолітний загін чисельністю 275 військовослужбовців виконує завдання у складі місії ООН у Ліберії з 2003 року, з них 40 військовослужбовців уже тимчасово залучено до виконання завдань із надання оперативної підтримки місії ООН у Кот-д'Івуарі.

У складі українського контингенту цієї місії вертолітний загін (вісім машин Мі-8), вертолітний загін (три машини Мі-24), інженерно-авіаційна служба та підрозділи забезпечення, до яких входить вузол зв'язку, метеорологічна група, рота аеродромно-технічного забезпечення, загін охорони, медичний пункт.

Раніше згідно із законом від 4 листопада 2010 року було врегульовано питання тимчасової передислокації українського миротворчого контингенту з Ліберії до Кот-д'Івуару чисельністю до 25 військовослужбовців.

4 лютого 2011 року у відповідь на прохання Генсека ООН ВР схвалила рішення президента щодо збільшення загальної чисельності українського миротворчого контингенту України в Кот-д'Івуарі до 60 військовослужбовців на період до трьох місяців, який закінчився, відповідно, 4 травня.

19 травня 2011 року парламент схвалив рішення президента про направлення до 70 українських миротворців у Кот-Д'Івуар до 30 вересня 2011 року.

Відповідні місії українських миротворців фінансує ООН.

29 грудня 2012 року В.Янукович видав указ №769/2012 "Про направлення національного контингенту для участі України в Операції ООН у Кот-д'Івуарі та транскордонних операціях у рамках міжмісійного співробітництва між місією ООН у Ліберії та операцією ООН у Кот-д'Івуарі", згідно з яким частину українського миротворчого контингенту в Ліберії у складі трьох вертольотів Мі-24 та до 130 людей особового складу буде передислоковано до Кот-д'Івуару.

Того самого дня до Верховної Ради було внесено законопроект про схвалення такого рішення глави держави. 10 січня 2013 року Верховна Рада 266 голосами підтримала це рішення.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що завдяки зниженню рівня внутрішніх і зовнішніх воєнних загроз для Ліберії, починаючи з жовтня 2012 року до липня 2015 року планується масштабне скорочення військового компоненту миротворчої місії ООН в Ліберії - виведення близько 4,2 тис. із наявних на сьогодні 7952 військових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ завдали ракетного удару по інфраструктурі передмістя Сум

Дитина підірвалася на міні в селі Херсонської області

Через дискваліфікацію Нідерландів у гранд-фіналі Євробачення-24 під №5 ніхто не виступатиме, інші учасники збережуть свої номери

Унаслідок ракетного удару по передмістю Сум загинула жінка

У Вовчанській громаді загинули два мирні жителі, ще двоє поранені внаслідок суботніх обстрілів

У Київській області в ДТП загинула дев’ятирічна дитина

У Херсонській ОВА повідомили про ще одного постраждалого внаслідок підриву на російській міні

Війська РФ протягом дня обстрілювали Нікопольський район з артилерії та БПЛА, завдали удару по Синельниківському району

У КРИВОМУ РОЗІ ЧУТИ ВИБУХ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Міноборони Великої Британії оголосило про передачу Україні 4 млн боєприпасів і понад 1,6 тис. ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА