14:05 25.01.2013

Янукович обіцяє відсвяткувати 1025-річчя Хрещення Русі в усіх містах і селах країни

1 хв читати

Святкування з нагоди 1025-річчя Хрещення Русі відбудуться у кожному населеному пункті України, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Враховуючи зростання християнства в духовному, політичному і соціально-економічному поступі, ми маємо відзначити 1025-ту річницю (хрещення - ІФ) на найвищому рівні. Цю знаменну подію відзначатимуть у кожному селі, місті, районі", - сказав він на нараді з членами оргкомітету з підготовки і проведення святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі.

При цьому глава держави зазначив, що розраховує на тісну взаємодію і співпрацю християнських церков, державних установ та органів місцевого самоврядування в організації та проведенні заходів.

"Вважаю, що до участі в цьому заході мають бути залучені глави та делегації церков християнського світу", - сказав В.Янукович.

При цьому президент звернувся з вимогою забезпечити толерантність, відкритість і організованість під час святкування. Він також закликав приділити особливу увагу християнській культурній спадщині, пам'яткам культури, організувати роботу виставок, музеїв і забезпечити "організацію культурних заходів у столицях країн-партнерів", зазначивши, що цей план має бути розписаний у найкоротші терміни.

В.Янукович закликав провести конференцію, присвячену історичній та духовній спадщині державно-церковного діалогу за участю науковців та експертів. "Я розраховую на державно-церковне партнерство в центрі і на місцях", - резюмував глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА