17:12 30.01.2013

Україна виплатила Луценку компенсацію за рішенням ЄСПЛ - урядовий уповноважений

2 хв читати

Україна виплатила компенсацію за рішенням Європейського суду з прав людини у справі екс-глави МВС України Юрія Луценка, заявляє урядовий уповноважений України у справах ЄСПЛ Назар Кульчицький.

"Згідно з інформацією, яку нам надала Державна виконавча служба, казначейство здійснило платіж 25 січня", - сказав він у середу під час телефонної лінії в Міністерстві юстиції, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Уточнюючи, чи в повному обсязі виплачено Ю.Луценку зазначену суму, Н.Кульчицький сказав: "Згідно з наявною в нас інформацією, так".

При цьому він додав, що необхідно враховувати, що тільки 9 січня було подано реквізити, необхідні для здійснення цього платежу.

Як повідомлялося, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Ю.Луценка винним у вчиненні низки посадових злочинів та засудив його до чотирьох років позбавлення волі. Пізніше його етапували до Менської виправної колонії №91 у Чернігівській області для відбуття покарання.

Крім того, 17 серпня 2012 року Ю.Луценка було засуджено до двох років обмеження волі у справі про організацію незаконного стеження під час розслідування отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка. Захист Ю.Луценка подав апеляцію на цей вирок, і екс-міністр був присутній на засіданнях суду. На цей час його перевели до Київського СІЗО. 22 листопада Апеляційний суд Києва залишив у силі цей вирок.

3 липня ЄСПЛ ухвалив рішення, яким встановив, що арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Ю.Луценку EUR15 тис. компенсації моральної шкоди.

1 жовтня урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ направив клопотання до ЄСПЛ про передання справи "Луценко проти України" на розгляд Великої палати. У клопотанні українська сторона посилалася на Конвенцію про захист прав людини та основоположні свободи від 4 листопада 1950 року.

20 листопада ЄСПЛ залишив у силі рішення у справі Ю.Луценка, відхиливши прохання українського уряду про його перегляд Великою палатою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На південному напрямку ППО знищила три керовані авіаракети Х-59 та п'ять дронів

Окупанти продовжують активні штурмові дії на покровському та придніпровському напрямках

Генштаб: ЗС України посилюють оборону прикордонних районів на харківському напрямку, росіяни втратили тут 133 одиниці особового складу

У Херсоні через ворожі обстріли призупинить роботу Гумштаб і Пункт незламності

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У Вовчанську окупанти розстріляли людину з інвалідністю, розпочато розслідування

У Херсонській області внаслідок російської атаки постраждав голова однієї з місцевих адміністрацій

У Харкові вже троє загиблих і 28 постраждалих

У Вовчанську внаслідок ворожих обстрілів одна людина загинула та одна поранена

Зеленський закликав владу забезпечити повне інформування населення про відключення електрики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА