13:08 25.02.2013

У Києві учасники мітингу проти політрепресій звернулися з резолюцією до Європарламенту та мирно розійшлися

3 хв читати

Учасники мітингу на знак протесту проти політичних репресій в Україні звернулися з резолюцією до Європарламенту з проханням сприяти отриманню асоційованого членства України в Європейському Союзі, а також застосувати персональні санкції до представників судової влади та членів українського уряду.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідну резолюцію підтримали всі учасники мітингу, організованого опозицією на майдані Незалежності в Києві в понеділок після маршу протесту "Кияни проти політичних репресій". Текст резолюції зачитав голова Київської міської організації "Батьківщина" Юрій Одарченко на мітингу в понеділок.

"Ми звертаємося до голови Європейської Комісії на саміті Україна-ЄС у Брюсселі Жозе Мануеля Баррозу та до представників країн-учасниць саміту з таким: 1) просимо підтримати прагнення України до асоційованого членства в ЄС; виступити з підтримкою реформ, необхідних для продовження курсу України на євроінтеграцію; продовжити моніторинг виконання Україною рекомендацій Ради Європи, Європарламенту, Венеціанської комісії та спостережної комісії ОБСЄ", - йдеться в тексті резолюції.

Крім того, в документі міститься заклик надати оцінку діям української влади щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко та екс-глави МВС Юрія Луценка, "ув’язнення яких влада використовує як предмет торгів з європейською спільнотою", а також спрямувати зусилля на звільнення Ю.Тимошенко та Ю.Луценка.

У резолюції також міститься заклик запровадити персональні санкції проти "українських членів уряду, представників судової влади, представників правоохоронних органів, які брали участь у фальсифікації судових рішень та судових процесів над політичними в'язнями, знущаннях і катуваннях, яких зазнають опозиціонери".

Учасники мітингу підтримали текст резолюції одноголосно. Ю.Одарченко наголосив, що цю резолюцію до кінця поточного дня буде передано на саміті Україна-ЄС представникам Європейського Союзу.

Усі, що виступали на мітингу, наголосили, що сьогоднішня акція - це акція на підтримку європейських спрямувань України та проти режиму Віктора Януковича.

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов у своєму виступі, зокрема, наголосив, що нинішня акція є "початком хвилі". "Перша акція масштабна протесту, перший наш марш - це початок весняного наступу і потік гніву, і опір українського народу навесні змиє цю банду", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді Арсеній Яценюк наголосив, що всі присутні сьогодні на мітингу вийшли на вулицю для того, щоб сказати "своє "так" Європейському Союзу".

А.Яценюк також наголосив, що Україна не зможе стати членом Європейського Союзу з президентом В.Януковичем. "Тому наше гасло: Україна разом з Європою, Україна без Януковича", - сказав він.

"Ми цього зможемо досягти, коли ми будемо разом", - наголосив лідер фракції.

Після ухвалення резолюції та виступу лідерів опозиції мітинг завершився, і його учасники поступово розійшлися, залишивши майдан. Міліція, що охороняла правопорядок у районі проведення акції, жодних заходів не застосовувала і нікого не затримувала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА