11:51 05.03.2013

"Укрзалiзниця" спростовує iнформацiю про загрозу стрiлочних переводiв

2 хв читати
"Укрзалiзниця" спростовує iнформацiю про загрозу стрiлочних переводiв

Iнформацiя, поширена низкою ЗМI, про те, що стрiлочнi переводи залiзниць України начебто не пристосованi до швидкiсного руху й тому становлять загрозу для безпеки пасажирiв, не вiдповiдає дiйсностi i є безпiдставною провокацiєю, заявили в Державнiй адмiнiстрацiї залiзничного транспорту України ("Укрзалiзниця ").

"Стрiлочнi переводи на напрямках прискореного руху повнiстю вiдповiдають вимогам безпеки та встановленим швидкостям руху поїздiв", - iдеться в повiдомленнi компанiї у вiвторок.

"Укрзалiзниця" зазначає, що жодне з видань, яке розмiстило провокацiйну новину, не зверталося до "Укрзалiзницi" по коментар фахiвцiв, тому адмiнiстрацiя наполягає на опублiкуваннi спростування всiма ресурсами, якi розмiстили неперевiрену та неправдиву iнформацiю.

"Укрзалiзниця" наголошує, що всi стрiлочнi переводи, що надходять вiд виробникiв, мають паспорт якостi та проходять сертифiкацiю. В процесi експлуатацiї здiйснюється постiйний контроль технiчних параметрiв стрiлочних переводiв iз використанням технiчних засобiв, щомiсячно їх перевiряє комiсiя.

"Стрiлочнi переводи, укладенi на напрямках прискореного руху пасажирських поїздiв Львiв-Київ-Харкiв-Донецьк-Днiпропетровськ, перевiренi … й гарантують безпеку руху при встановлених швидкостях", - iдеться в повiдомленнi.

Адмiнiстрацiя нагадує, що для впровадження прискореного руху "Укрзалiзниця" здiйснила виконала комплекс робiт iз пiдготовки залiзничної iнфраструктури, зокрема значний обсяг робiт iз модернiзацiї та ремонту колiй, а також замiни стрiлочних переводiв. Упродовж 2010-2012 рр. на напрямках прискореного руху залiзничники замiнили на новi 592 стрiлочнi переводи, з яких 282 – безстиковi. Крiм того, цього року пiд час виконання колiйних робiт на кримському напрямку планується замiнити на новi 26 комплектiв стрiлочних переводiв, однак загалом обсяг робiт значно менший, вiдповiдно, менший i обсяг закупiвель.

"Укрзалiзниця" нагадує, що останнi 10 рокiв використовуються стрiлочнi переводи двох типiв (п’яти марок) на залiзобетонних i дерев’яних брусах виробництва Днiпропетровського та Керченського стрiлочних заводiв, якi забезпечують рiзну швидкiсть руху на прямому й на бiчному напрямках. Найбiльшi швидкостi дають змогу реалiзувати стрiлочнi переводи Дн 345-08 Днiпропетровського стрiлочного заводу (до 150 км/год. на прямому напрямку й до 40 км/год. на бiчному) i КС 6511-03 Керченського стрiлочного заводу (до 160 км/год. на прямому напрямку й до 40 км/год. на бiчному). Також використовуються стрiлочнi переводи iз хрестовиною з безперервною поверхнею кочення Дн-300 для реалiзацiї швидкостi руху на прямому напрямку до 160 км/год.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА