14:30 12.07.2013

В Україні призупинено видачу водійських прав із біометричним чипом - начальник ДАІ України

2 хв читати
В Україні призупинено видачу водійських прав із біометричним чипом - начальник ДАІ України

В Україні призупинили видачу водійських прав із біометричними чипами, про введення яких Державтоінспекція заявляла навесні, передає газета "Сегодня" з посиланням на начальника ДАІ України Володимира Астапковича.

"Так, видачу таких посвідчень призупинено", - сказав начальник ДАІ.

У департаменті ДАІ пояснили виданню, що після численних звернень громадян, зокрема і до Кабміну, видачу посвідчень із чипами призупинено на невизначений термін згідно зі спецпостановою уряду.

"Видачу було призупинено в червні після звернень громадян (щодо дорожнечі прав із чипами - ІФ). Ми пішли назустріч. Тобто поновлено постанови, які раніше було скасовано, і документи з чипами сьогодні не застосовуються. Ми повернулися до старих зразків", - прояснив ситуацію головний інспектор департаменту ДАІ МВС України В'ячеслав Шмельов.

Водночас в автоінспекції не виключають, що уряд поверне права з чипами, але коли — не знають. За ціною, ймовірно, вони будуть ненабагато дорожчі за звичайні, а можливо, і нарівні зі звичними.

"Є інформація, що ціна нових бланків не збільшуватиметься, а середньостатистичному водію все одно, будуть його права з чипом чи без. Є й інший бік: права з чипом – це прогресивний підхід, вони зручніші для інспектора, який зможе зчитувати інформацію з прав картрідером і побачити відразу всі дані про водія", — наводить газета слова В.Шмельова.

Як повідомлялося, 28 травня начальник центру безпеки дорожнього руху при МВС України Сергій Будник повідомив, що українці можуть отримати нові водійські посвідчення з індивідуальним номером із демографічного держреєстру та за бажанням із чипом з біометричними даними.

"Відповідно до постанови Кабінету Міністрів, передбачено централізоване виготовлення посвідчень водія з використанням можливостей єдиного демографічного державного реєстру", - розповів начальник центру безпеки дорожнього руху при МВС України Сергій Будник на брифінгу.

За його словами, українські водії можуть отримати права нового зразка, зокрема, за бажання в таких правах може бути розміщено електронний носій інформації..

"На чип заноситься інформація, яку зазначено в самому документі, а також може бути занесена додаткова інформація: інформація про домашню адресу, податковий номер, біометричні дані, а також інші дані, зокрема щодо захисту цього документа від підроблення", - розповів С.Будник.

При цьому він зазначив, що такі посвідчення видають централізовано поки що лише в Києві, але протягом місяця цей порядок буде введено в усій Україні.

"У майбутньому всі посвідчення водіїв виготовлятимуть централізовано", - сказав він, уточнивши, що вартість отримання нового водійського посвідчення без чипа становить 198 грн, а з носієм інформації - 247 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА