14:22 02.08.2013

Учасники Врадіївського маршу не мають наміру йти з майдану Незалежності й готують нову акцію - організатор

2 хв читати

Учасники Врадіївського маршу, які продовжують свою акцію на майдані Незалежності в Києві, не мають наміру розходитися і готуються до нового ходу, заявляє ініціатор акції Василь Любарець.

"Ми стоятимемо ... Ми починаємо переводити наш хід на новий рівень, тобто стоїмо, очікуємо відповіді й водночас готуємо всеукраїнський хід, про який ви дізнаєтеся пізніше, коли буде готовий його план", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

У свою чергу учасник Врадіївського маршу Володимир Іванов повідомив, що отримав відповідь Адміністрації президента на звернення учасників акції, назвавши її "відпискою". "Ми не можемо йти звідси, доки не отримаємо відповіді на наше звернення, і найголовніше - не почуємо, що люди, які скоїли злочин і коять його щодня в цій країні, відповідатимуть і будуть покарані за законом", - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці червня в Миколаївській області побили та зґвалтували 29-річну жительку смт. Врадіївки Ірину Крашкову. В скоєнні злочину підозрюють двох правоохоронців.

Місцеві жителі заявили, що цей випадок - не перший у районі, проте раніше злочини замовчувалися і не розслідувалися належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала показання з випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

7 липня активісти вирушили пішим ходом на Київ. 18 липня ввечері вони встановили на майдані Незалежності два намети, щоб домагатися відставки міністра внутрішніх справ. У ніч на 19 липня правоохоронці затримали дев’ятьох учасників Врадіївського маршу на майдані Незалежності за невиконання вимог міліції та спроби фізичного опору. Намети прибрали за рішенням суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА