09:21 16.08.2013

У Росспоживнаглядi вiдбудуться переговори щодо постачань української кондитерської продукцiї

2 хв читати

Перспективи вiдновлення постачань до Росiї продукцiї кондитерської фабрики Roshen (Україна) обговорюватимуться у п'ятницю в Росспоживнаглядi на переговорах з українською делегацiєю.

"Ми зустрiчаємося для того, щоб виробити якийсь механiзм. Вони (українська сторона), мабуть, таку мету мають", - заявив "Iнтерфаксу" керiвник Росспоживнагляду, головний державний санiтарний лiкар РФ Геннадiй Онищенко.

"Нашi претензiї такi: законодавство про захист прав споживачiв, тобто вiдповiднiсть якостi. Не треба органiзовувати проти Росiї опiр, не треба перекручувати факти, а треба сiдати й домовлятися", - заявив Г.Онищенко ранiше.

На запитання про перспективи повернення кондитерської продукцiї української компанiї Roshen Г.Онищенко вiдповiв: "Якщо дотримуватимуться всi вимоги, якщо буде вибудувано систему, то не виключається, звiсно, повернення".

"Але треба багато попрацювати. Треба, щоб якiсть продукцiї була стабiльною i гарантованою", - зазначив голова Росспоживнагляду.

29 липня санiтарна служба ввела заборону на постачання до Росiї продукцiї компанiї Roshen - одного з найбiльших виробникiв кондитерських виробiв в Українi.

Найбiльшi українськi виробники кондитерських виробiв України слiдом за корпорацiєю Roshen вiдчувають складнощi з постачаннями продукцiї на ринок РФ, повiдомив напередоднi агентству "Iнтерфакс-Україна" президент асоцiацiї "Укркондпром" Олександр Балдинюк.

За його словами, в бiльшостi українських експортерiв виникли труднощi з митним оформленням товарiв на кордонi з Росiєю через сумнiви росiйських митникiв у достовiрностi сертифiката походження продукцiї. У зв'язку з цим здiйснюється ретельний огляд товарiв i транспортних засобiв, затримується оформлення документiв для пропуску через пункт митного контролю.

У середу прес-служба Федерацiї роботодавцiв України повiдомила, що Митна служба РФ з 14 серпня 2013 року внесла до перелiку "ризикових" усiх без винятку українських iмпортерiв, що фактично на невизначений час блокувало постачання товарiв з України.

15 серпня в урядi РФ заявили, що рiшення про зупинення iмпорту з України ухвалювала митна служба РФ, на рiвнi Кабiнету Мiнiстрiв жодних рiшень не було. "В урядi занепокоєнi ситуацiєю, що склалася (на росiйсько-українському кордонi), оскiльки це позначається на торговельно-економiчних зв'язках. Але це рiшення митних органiв, а на рiвнi уряду жодних рiшень щодо регулювання iмпорту з України не було", - заявили "Iнтерфаксу" в департаментi прес-служби та iнформацiї уряду РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА