14:50 27.08.2013

У Києві близько 60 парковок працюють із грубими порушеннями - прокуратура

2 хв читати

Через роботу нелегальних парковок бюджет Києва щомісяця недоотримує майже 17 млн грн, повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури міста з посиланням на начальника управління прокуратури Назара Константинова.

За його словами, перевірка прокуратури та контролюючих органів виявила численні порушення в діяльності суб'єктів господарювання, які працюють у сфері послуг паркування.

"Порушуючи умови договорів, підписаних з КП "Київтранспарксервіс" на експлуатацію паркувальних майданчиків, комерційні структури самовільно збільшують кількість машиномісць, а також перевищують затверджений тариф на паркування. Більше того, деякі суб'єкти господарювання навіть після розірвання договору з комунальним підприємством продовжують нелегально експлуатувати паркувальні майданчики, стягуючи за це нелегальну плату", - йдеться в повідомленні прокуратури столиці.

У прес-службі зазначають, що перевірка встановила нелегальну роботу близько 60 паркувальних майданчиків у Києві, "доходи від яких - а це майже 17 млн грн щомісяця - осідають на рахунках комерційних структур, а не спрямовуються на розвиток інфраструктури міста".

М.Константинов акцентував увагу на тому, що в судовому порядку будуть розглянуті всі порушення, виявлені під час перевірок. "Тобто правомірність діяльності як державного підприємства, так і приватних структур розглядатиме суд. І ті власники нелегальних парковок, які сьогодні здійснюють провокації і намагаються таким чином підбурювати громадськість, власне, прагнуть уникнути відповідальності", - цитує прес-служба начальника управління прокуратури .

Прес-служба інформує, що прокуратура Києва вже подала 17 позовів до суду про розірвання договорів між КП "Київтранспарксервіс" та суб'єктами господарювання, які експлуатують паркувальні майданчики без належних правових підстав.

Тим часом у вівторок вранці кілька десятків підприємців пікетували будівлю Генеральної прокуратури України з вимогою припинити спроби рейдерських захоплень автостоянок. Учасники акції розповіли, що рейдери намагаються захопити близько 200 автостоянок і майданчиків для паркування, і все це відбувається "під патронатом" службових осіб підприємства "Київтранспарксервіс", що підписує угоди з підприємствами на право надання послуг із паркування.

У столичному главку міліції агентству повідомили, що в пікеті брали участь близько 40 осіб, акція відбулася спокійно, міліція нікого не затримувала.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА