16:36 18.09.2013

Фонд "Олександр Янукович" передав лікарні Севастополя комп'ютерний томограф

2 хв читати

Благодійний фонд (БФ) "Олександр Янукович" передав Севастопольській міській лікарні № 1 сучасний комп'ютерний томограф Toshiba Aquilion 32 RXL вартістю 9,5 млн грн, який надасть можливість проводити додатково 600 досліджень на місяць , повідомив фонд у прес-релізі в середу.

"Цілодобове сучасне обстеження значно розширить діагностичні можливості, що дозволить робити оперативні втручання у разі геморагічних інсультів та політравм у більш ранні терміни, зменшить час обстеження вдвічі. У результаті на 15% і 20% зменшиться летальність та інвалідність", - процитовано в повідомленні слова заступника головного лікаря міськлікарні Володимира Афанасьєва.

Як зазначила директор фонду Альона Казимирова, благодійна організація окреслила головне завдання - вирішити найвразливішу проблему у медичному забезпеченні Севастополя . "Упевнені, що введення в експлуатацію томографа допоможе врятувати тисячі і десятки тисяч життів севастопольців, які потребують своєчасної діагностики захворювань та лікування", - сказала А.Казимирова.

В. Афанасьєв наголосив, що актуальність придбання томографа пов'язана зі зростанням удвічі, порівняно з минулим роком, кількості хворих із політравмами, а це – переважно наслідки ДТП, і побутовими травмами.

"Томограф життєво необхідний також під час обстеження пацієнтів з підозрою на перенесений інсульт, коли від лікаря потрібно в стислі терміни оцінити необхідність хірургічного втручання. Це важливо, оскільки кількість пацієнтів з інсультами збільшилася за останні два роки вдвічі", - додав заступник головлікаря.

Фонд у повному обсязі профінансував придбання томографа та необхідних комплектувальних, а робота томографа в тестовому режимі протягом останніх тижнів підтвердила відповідність отриманих результатів заявленим технічним характеристикам.

Як повідомлялося, у серпні 2012 року під час робочої поїздки до Севастополя президент України Віктор Янукович передав Севастопольській міськлікарні № 1 сертифікат на сучасний комп'ютерний томограф. У свою чергу, БФ "Олександр Янукович" вирішив підтримати ініціативу президента, уклавши в лютому 2013 року договір про поставку та фінансування.

БФ "Олександр Янукович" розпочав свою діяльність у липні 2011 року і за цей час виділив на благодійні цілі понад 20 млн грн.

Основна мета - реалізація науково-освітніх програм, підтримка творчої молоді, допомога в соціальній реабілітації, захист материнства і дитинства, сприяння розвитку системи охорони здоров'я, масової фізичної культури і спорту, пропаганда здорового способу життя. Серед проектів фонду - комплекс обладнання для відділення патології новонароджених Донецької обласної клінічної лікарні, 10 автомобілів швидкої допомоги для Донецька, ультразвуковий діагностичний сканер SONACE R3 для Донецької обласної дитячої клінічної лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА