14:38 18.10.2013

Класи та школи з українською мовою навчання в Росії відкриватимуться в міру зростання попиту - глава Міносвіти РФ

2 хв читати

Міністр освіти і науки Російської Федерації Дмитро Ліванов заявляє, що школи та класи з українською мовою навчання в Росії з'являтимуться в міру зростання попиту на них.

"Звісно, в міру того, як ми відзначаємо запит на появу таких шкіл і класів у школах, ми обов'язково це питання (нових навчальних закладів і класів - ІФ) задовольнятимемо", - сказав він журналістам під час відвідування російсько-української гуманітарної гімназії в Києві в п'ятницю.

Міністр також зазначив, що на сьогодні в Росії в різних регіонах є кілька шкіл з українською мовою навчання.

Відповідаючи на уточнювальне запитання журналістів про перспективу відкриття аналогічної російсько-української гімназії з одночасним навчанням за стандартами двох країн, Д.Ліванов заявив: "Поки що такого немає. Для нас цей перший досвід дуже важливий. Ми подивимося, як ця школа працюватиме, як відбуватиметься навчання, якими будуть досягнення учнів. Звісно, цей досвід використаємо в себе".

У свою чергу міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, говорячи про переваги навчання в російсько-українській гуманітарній гімназії в Києві, зазначив: "Будь-який випускник російсько-української гуманітарної гімназії отримає два документи про повну середню освіту, якщо побажає".

Д.Табачник уточнив, що випускник за власним бажанням зможе отримати два атестати державного зразка (російський і український).

"Тобто відразу відкрито шлях для вступу до будь-якого вишу - і в Україні, і в Росії", - пояснив він.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА