08:55 28.11.2013

В аеропорту "Бориспіль" виявлено радіоактивний багаж, його власника вже опитують

1 хв читати

Співробітники правоохоронних органів України встановили і вже опитують власника радіоактивного багажу, що виявили українські прикордонники в аеропорту "Бориспіль" у середу вдень.

"Багаж прилетів рейсом із Москви, про підозрілу сумку, що не пройшла дозиметричного контролю, в міліцію повідомили митники. За попередньою інформацією, рівень радіації було перевищено уп’ятеро", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі міліції Київської області.

За інформацією правоохоронців, митники сумку не відкривали, а після виявлення "фонування" багажу викликали представників структури, що працюють з такими матеріалами, а також співробітників Служби безпеки України.

"Особу власника багажу встановлено, його опитують", - наголосили в міліції.

У прес-службі Держприкордонслужби України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили: "Вантаж виявлено в громадянина В'єтнаму, який прямував з "Шереметьєво". Під час проходження прикордонного контролю спрацював прилад з виявлення радіоактивних речовин в особистому багажі".

Згідно з інформацією, багаж вилучено та передано на експертизу. У відомстві не уточнили, де зараз перебуває в'єтнамець, якому належав багаж.

Міністерство доходів і зборів України підтверджує виявлення радіоактивного вантажу в міжнародному аеропорту "Бориспіль". "Ми можемо підтвердити виявлення вантажу, але поки що жодної детальної інформації немає", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Міністерства .

Співрозмовник агентства також повідомив , що вантаж виявлено у ніч на середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА