18:02 05.12.2013

60 правоохоронців визнано постраждалими внаслідок інцидентів на Банковій 1 грудня - заступник прокурора Києва

2 хв читати

У рамках кримінального провадження щодо подій 1 грудня на вул. Банковій визнано постраждалими 60 правоохоронців, повідомив заступник прокурора Києва Сергій Софієв.

"60 правоохоронців визнано постраждалими", - сказав С.Софієв на брифінгу в четвер.

Також він повідомив, що за зверненнями представників ЗМІ призначено судово-медичні експертизи.

"На сьогодні допитано тих журналістів, які прийшли до Генпрокуратури. Нині розпочато допити й міліції", - зазначив заступник прокурора Києва.

Що стосується затриманих і заарештованих, за його словами, було проведено прокурорську перевірку в СІЗО щодо стану здоров'я заарештованих. "Було надано відповідні медичні консультації, стан здоров'я цих людей на сьогодні нормальний", - сказав заступник прокурора Києва.

Він нагадав, що в четвер у рамках розслідування цього кримінального провадження було затримано ще двох людей. "Сьогодні було затримано ще двох людей, які пов'язані з так званим бульдозером", - нагадав С.Софієв.

4 грудня в прес-службі прокуратури Києва повідомили, що досудове розслідування розпочато за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень працівниками органів внутрішніх справ) та ч. 1 ст. 171 КК (перешкоджання професійній діяльності журналістів) під час масових заходів на вул. Банковій.

1 грудня в Києві відбулися численні сутички учасників масових акцій з правоохоронцями на вул. Банковій неподалік Адміністрації президента. Внаслідок дій з обох боків постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

Представники опозиції стверджували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спровокувати силовий варіант розгону акції. При цьому на вулиці перебувало багато мирних учасників акції, які не брали активної участі у протистояннях, однак постраждали під час зачистки.

Через кілька годин після подій МВС повідомило про затримання кількох найактивніших учасників сутичок і, посилаючись на їхні свідчення, заявило про причетність до зіткнень активістів партії "Братство". Згодом МВС повідомило про затримання дев'ятьох молодих людей за підозрою в причетності до інцидентів на вул. Банковій в Києві 1 грудня.

Шевченківський районний суд Києва 3 грудня ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці дев'ятьом молодим людям, яких підозрюють в організації масових заворушень на вул. Банковій біля Адміністрації президента 1 грудня. Опозиція вважає це рішення несправедливим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА