12:36 11.02.2014

Регіонал Колесніченко вважає, що СБУ працює проти чинної влади, чинного президента України

2 хв читати

Служба безпеки України, порушивши кримінальн е провадження щодо кримських депутатів нібито у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України, займається "полюванням на відьом" у Криму, вважає народний депутат від фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко.

"Повертаючись до не менш абсурдної ситуації про "кримський псевдосепаратизм", у результаті ми маємо, що фактично СБУ весь останній час працює цілеспрямовано проти половини країни. Чи візьмуть вони на себе відповідальність за підготовку тисяч бойовиків (з боку Майдану - ІФ)? І людської смерті від їхніх рук. Країна стоїть на межі розколу і розвалу, а СБУ не просто невинно спостерігає за цією картиною з боку, але і займається "полюванням на відьом" у Криму. Нелюдяність або непрофесіоналізм, а може просто продажність", - ?!?! задається питанням В.Колесніченко у своїй заяві, оприлюдненій у вівторок.

Парламентарій вважає, що "аж надто неадекватним видається рішення порушити кримінальну справу за фактом розмови депутатів Криму".

Він стверджує, що це було не рішення народних обранців АР і вже тим більше це не закріпилося жодною письмовою угодою, договором або будь-яким іншим документом.

"Елементарна тема в обговоренні! Я вже не кажу про західноукраїнські Ради, які частенько грішать ухваленням антиконституційних рішень. Ця ситуація знову таки нагадує те, що СБУ продовжує працювати проти чинної влади, проти чинного президента з метою остаточного повалення конституційного ладу. Пам'ятається, що таке у нас почалося ще з часів Наливайченка (екс-глава СБУ Валентин Наливайченко - ІФ), який працював безпосередньо на США - невже "кадри Наливайченка" продовжують рулити ситуацією, продовжують воювати зі своїми ж громадянами, приносячи на догоду кон'юнктурним політичним інтересам волю громадян південного сходу України", - наголошує В.Колесніченко.

У зв'язку зі сформованою ситуацією парламентарій звернувся з депутатським зверненням до Глави служби безпеки України "з вимогою переглянути рішення про порушення кримінальної справи щодо парламентаріїв АР Криму; за вищезазначеними фактами депутатських звернень встановити винних співробітників Служби безпеки України, звільнити їх і притягнути до кримінальної відповідальності".

"Також прошу розглянути питання про притягнення до персональної відповідальності керівництва обласних управлінь СБ України за покривання екстремізму в країні, а також за службове недбальство та бездіяльність у вжитті реальних заходів щодо захисту прав та інтересів громадян України", - заявив В.Колесніченко.

Нардеп заявив, що громадяни України, які проживають на Півдні, Сході, в Криму, захищатимуться всіма законними методами у випадку "такого безцеремонного порушення їхніх прав і свобод, відсутності збалансованої та уніфікованої роботи правоохоронної системи у всіх регіонах України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА