16:03 19.02.2014

СБУ розпочинає антитерористичну операцію - заява

2 хв читати
СБУ розпочинає антитерористичну операцію - заява

Служба безпеки України й Антитерористичний центр України розпочинають антитерористичну операцію на території країни, йдеться в заяві глави СБУ Олександра Якименка, поширеній у середу.

"Служба безпеки та Антитерористичний центр України сьогодні прийняли рішення про початок проведення на території України антитерористичної операції", - йдеться в заяві О.Якименка.

Згідно з заявою, рівень суспільної небезпеки, який існує в Україні, потребує залучення усіх суб’єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом.

За законом України "Про боротьбу з тероризмом" до цієї роботи залучені: Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство оборони, Прикордонна служба України, центральні та місцеві органи влади.

"З огляду на таке рішення в державі запроваджуються заходи щодо посилення безпеки охорони громадського порядку та державного кордону", - наголошує О.Якименко.

За його словами, події останньої доби в Україні засвідчили "наростаючу ескалацію силових протистоянь та масове застосування зброї з боку екстриміськи налаштованих угруповань".

"У багатьох регіонах держави захоплюються органи місцевої влади, структури міністерства внутрішніх справ, служби безпеки, прокуратури, військові частини, склади з боєприпасами. Горять приміщення судів, вандали нищать приватні помешкання, вбивають мирних громадян", - перераховано події останніх днів.

Так, тільки за останню добу понад 1500 одиниць вогнепальної зброї та 100 тисяч патронів опинилися в руках злочинців, стверджують у СБУ.

"Сьогодні відбувається свідоме, цілеспрямоване застосування насильства, шляхом підпалів, убивств, захоплення заручників, залякування населення з метою досягнення злочинних цілей. Усе це з використанням вогнепальної зброї. Це вже не прояви тероризму – це конкретні терористичні акти! Радикальні й екстремістські угруповання своїми діями становлять реальну загрозу життю мільйонам українців", - занепокоєний глава СБУ.

Він звернувся до всіх громадян України з проханням зберігати спокій і дотримуватись у своїх діях законодавчих вимог.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА