10:30 24.06.2014

Бойовики продовжують обстріл позицій сил АТО - Селезньов

2 хв читати

Незважаючи на досягнуті в понеділок домовленості про тимчасове припинення вогню між українськими силовиками і представниками самопроголошеної "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки", члени незаконних збройних формувань (НВФ) продовжують обстріл позицій сил антитерористичної операції (АТО), повідомляє керівник групи інформування з АТО Владислав Селезньов.

"Бойовики не припиняють обстрілу позицій українських військовослужбовців. Так, за минулу добу кілька разів було обстріляно блокпост на розі шляхів, спрямованих на Красний Лиман і Слов'янськ. Бойовики вели вогонь з територій населених пунктів, що межують зі Слов'янськом, під час обстрілу використовували автоматичні гранатомети АГС-17, підствольні гранатомети, двічі обстрілювали блокпост із мінометів. Втрат серед українських військовослужбовців немає", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок вранці.

В.Селезньов також зазначив, що блокпост на шляху Сєвєродонецьк-Старобільськ минулої ночі обстріляли бойовики зі стрілецької зброї. "Вогнем напад відбито. Втрат серед українських військовослужбовців немає", - наголосив він.

Водночас керівник групи інформування АТО заявляє про те, що "сили АТО дотримуються вимог мирного плану врегулювання ситуації на сході України, не ведуть активних дій, несуть службу на блокпостах, забезпечують охорону та оборону певних ділянок державного кордону України".

Раніше повідомлялося, що під час засідання тристоронньої контактної групи Україна-ОБСЄ-РФ з реалізації мирного плану президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході країни в Донецьку було досягнуто домовленість припинити вогонь

Переговори між представниками України, самопроголошених ДНР і ЛНР, а також Російської Федерації відбулися в захопленому будинку Донецької обласної державної адміністрації в понеділок.

У переговорах взяли участь посол РФ в Україні Михайло Зурабов, представник глави ОБСЄ Хайді Тальявіні, другий президент України Леонід Кучма, голова громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, лідер руху "Юго-Восток" Олег Царьов і представники ДНР і ЛНР. Перед виїздом контактної групи в Донецьк П.Порошенко прийняв її учасників у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА