18:48 22.07.2014

Проти міністра оборони РФ Шойгу та бізнесмена Малофєєва в Україні порушили кримінальні справи - Аваков

2 хв читати
Проти міністра оборони РФ Шойгу та бізнесмена Малофєєва в Україні порушили кримінальні справи - Аваков

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження стосовно міністра оборони Росії Сергія Шойгу та бізнесмена Костянтина Малофєєва, повідомляє глава МВС України Арсен Аваков.

"Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження стосовно громадян Російської Федерації С.Шойгу і К.Малофєєва за ознаками здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27 (співучасник злочину - ІФ), ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань - ІФ) Кримінального кодексу України", - написав А.Аваков на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

Коментуючи відкриття цього кримінального провадження, глава МВС України написав: "Сприяння бандитам передбачає покарання! До біса делікатність. Потрібно називати речі своїми іменами - організатори військової допомоги бандитам, спонсори терористів в Україні - злочинці. Цей факт має намір довести слідство. Жодної делікатності – лише воля українського народу, невідворотна відплата й закон!"

За його словами, інформацію про відкриття кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12014000000000290.

"У результаті перевірки, виконаної УБОЗ МВС України, встановлено, що в період із березня 2014 року і дотепер за підтримки службових осіб міністерства оборони Російської Федерації, яке очолює С.Шойгу, сформовано незаконні озброєні групи, що діють на території Донецької та Луганської областей України. Незаконні збройні формування під командуванням громадян РФ здійснюють системні розбійні напади на органи державної влади, підрозділи Збройних сил і Національної гвардії України, підприємства, організації, що призвело до численних людських жертв, руйнувань та інших тяжких наслідків", - повідомив міністр.

За даними А.Авакова, слідство встановило, що до цього можуть бути причетні особи: "Шойгу Сергій Кужугетович, 1955 р. н., громадянин РФ, міністр оборони РФ, який організував участь невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України).

Малофєєв Костянтин Валерійович, 1974 р. н., громадянин РФ, підприємець, якого підозрюють у пособництві (фінансуванні) участі невстановлених осіб у незаконних збройних формуваннях на території України, протиправна діяльність яких призвела до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 260 КК України)", - написав глава МВС України.

За його словами, нині Головне слідче управління МВС України вживає заходів, передбачених українським законодавством, для залучення С.Шойгу та К.Малофєєва до участі у слідчих діях.

"Якщо зазначені особи не з’являться, слідство буде змушене вжити заходів для примусового приведення до місця виклику. Надалі стосовно зазначених осіб суд може обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а їх оголосити в розшук", - додав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА