17:36 23.07.2014

МВС закликає українців бути пильними, але не панікувати

2 хв читати
МВС закликає українців бути пильними, але не панікувати

Міністерство внутрішніх справ України звертається до українців із проханням бути пильними й небайдужими з огляду на нинішню ситуацію в Україні та ймовірність терактів, але не панікувати.

"В умовах, коли гинуть люди, коли бойовики продовжують убивати, від нашої спільної громадянської позиції залежить, наскільки швидкими будуть дії Нацгвардії, Збройних сил України. Ми закликаємо громадян України в ці дні бути особливо пильними й уважними", - заявив радник глави МВС України Зорян Шкіряк на брифінгу в Києві в середу.

Він наголосив, що МВС звертається до українців із проханням бути особливо уважними в місцях масового скупчення людей, у торговельних центрах, магазинах, у транспорті, звертати увагу на залишені речі, зокрема, громіздкі, а також бути пильними у випадках, коли людина залишає якийсь пакет і намагається втекти. МВС просить також інформувати про підозрілі автомобілі, які залишають на нетривалий час, і факти, коли незнайомі люди заносять до підвалів будинків якісь мішки або великі пакети.

"Загалом, прохання повідомляти про будь-які підозрілі дії", - наголосив З.Шкіряк.

Він зазначив, що українці можуть звертатися за телефоном "102" або на телефон довіри СБУ чи МВС. "Ми не повинні лякатися й панікувати", - зазначив радник глави відомства, додавши, що силовики роблять усе можливе, аби не допустити терактів на території інших областей. "СБУ та МВС вдаються до максимально ефективних заходів, аби запобігти терактам", - запевнив він.

При цьому З.Шкіряк наголосив, що інформованість населення має бути максимальною, і такий заклик відомства не пов'язаний з тим, щоб залякати людей або посіяти паніку.

"Значно гірше - це брак інформації. Ми говоримо про готовність населення - це не означає паніку, а означає консолідацію заради усвідомлення громадянської позиції... Попереджений - означає озброєний", - зазначив радник міністра.

За словами З.Шкіряка, інформація, надана українцями, "наближатиме перемогу й допоможе не допустити злочинів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА