13:40 21.09.2014

РНБО: Відведення військ згідно з мінськими домовленостями може відбутися виключно синхронно із противником і лише після повного припинення вогню

2 хв читати
РНБО: Відведення військ згідно з мінськими домовленостями може відбутися виключно синхронно із противником і лише після повного припинення вогню

Українські військовослужбовці відійдуть із займаних ними позицій лише у разі повного припинення вогню і виключно синхронно з аналогічним відходом бойовиків, заявляють у Раді національної безпеки і оборони України.

"Одним із головних пунктів (мінських домовленостей - ІФ) є норма про припинення вогню, і потім далі йдуть інші пункти. Поки що перший пункт не виконується. Про інші ми поки що мови не ведемо", - повідомив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО України Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в неділю.

А.Лисенко наголосив, що відведення українських частин на певну відстань, якщо і відбуватиметься, то лише "синхронно, разом із виведенням російських військ".

Представник РНБО зазначив, що підрозділи Збройних сил України та інших силових структур продовжують дотримуватися режиму припинення вогню, який діє з 5 вересня.

"Водночас із боку терористів і російських військових, незважаючи на підписаний у п'ятницю в Мінську меморандум про виконання зобов'язань щодо припинення вогню, тривають обстріли позицій сил АТО", - повідомив він.

За словами А.Лисенка, протягом доби бойовики обстріляли блокпости та позиції підрозділів сил АТО в околицях 22 населених пунктів, "а також здійснено вогневий наліт на аеропорт Донецька".

Він наголосив, що українські військовослужбовці відкривають вогонь виключно у відповідь на атаки бойовиків, із метою захисту, коли є безпосередня загроза для життя.

А.Лисенко підтвердив, що за минулу добу було ліквідовано близько 40 бойовиків, одну РЗСВ БМ-21 "Град" і дві гармати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА