11:22 30.09.2014

Бойовики стратегічно ведуть інформаційну війну проти українських військовослужбовців - прес-центр АТО

2 хв читати
Бойовики стратегічно ведуть інформаційну війну проти українських військовослужбовців - прес-центр АТО

Незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню, бойовики щодня продовжують обстріл українських військових, але до звичайних обстрілів, додалася також інформаційна складова, повідомляє прес-центр АТО.

"Раніше неодноразово виявлялися випадки так званих переодягань і з боку співробітників ФСБ, які одягали форму терористів та вмовляли оточених українських десантників відходити у бік Росії, і з боку бойовиків, які, одягнувшись у форму українських військових, розстрілювали мирних жителів та їх транспортні засоби. Зазначене мало на меті вирішення тактичних завдань щодо банального введення противника в оману та дискредитації українських військових серед місцевого населення", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Facebook.

Згідно з інформацією, нині ж подібні заходи мають на меті вплив на міжнародних спостерігачів, що прибули в Україну для проведення моніторингу ситуації щодо дотримання домовленостей сторонами-підписантами. "У веденні інформаційної війни бойовики вийшли на стратегічний рівень", - зазначили в прес-центрі.

"Слід зазначити, що останнім часом почастішали випадки так званих розборок серед угруповань бойовиків, які відбуваються в житлових кварталах окупованих ними міст не лише із застосуванням стрілецької зброї, а й часто супроводжуються стрільбою з мінометів та гранатометів", - наголосили в повідомленні.

Таким чином, 29 вересня було помічено артилерійський обстріл, що здійснювався з боку м. Єнакієвого у напрямку м. Кіровського.

"Річ у тому, що обидва міста перебувають під окупацією сепаратистів і там не те що артилерії, а й жодного українського солдата немає, водночас артилерійські обстріли тривають і жодним чином не слід сподіватися, що в поясненнях сепаратистів прозвучить, ніби вони вели вогонь один по одному або по мирних жителях міста", - заявили в прес-центрі АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА