10:19 23.10.2014

Порошенко й Баррозу обговорили питання надання ЄС макрофінансової допомоги Україні та майбутні газові переговори з РФ

2 хв читати
Порошенко й Баррозу обговорили питання надання ЄС макрофінансової допомоги Україні та майбутні газові переговори з РФ

Президент України Петро Порошенко й президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу телефоном обговорили надання Україні від Європейського Союзу макрофінансової допомоги в розмірі EUR760 млн на кінець 2014 року.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, співрозмовники обговорили питання макрофінансової допомоги для України. Зокрема, Ж.М.Баррозу повідомив, що загальна сума допомоги, яка надійде до України на кінець року, становить EUR760 млн.

"Також ЄС опрацьовує надання третього пакета макрофінансової допомоги, що зможе надійти до України в першому півріччі наступного року. При цьому Жозе Мануель Баррозу зазначив, що виконання Україною вимог ЄС стосовно прозорості й бюджетної політики буде враховано в процесі ухвалення цього рішення", - зазначено в повідомленні.

Напередодні засідання Європейської ради, яке відбудеться в четвер 23-24 жовтня, Ж.М. Баррозу повідомив, що ситуація в Україні буде на порядку денному цього засідання, а позицію Європейського радого з мирного врегулювання ситуації на Донбасі також буде висвітлено в його висновках.

Також П.Порошенко та президент Єврокомісії обговорили газове питання напередодні тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС, які відбудуться 29 жовтня у Брюсселі.

"У цьому контексті Петро Порошенко висловив сподівання, що сторони знайдуть рішення для забезпечення енергетичної безпеки України і Європи", - відзначається в повідомленні.

Він також високо оцінив роботу Ж.М.Баррозу на чолі Європейської Комісії впродовж останніх 10 років і особливо подякував за його зусилля в підтримці європейської інтеграції України, зокрема щодо підготовки й підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Жозе Мануель Баррозу заявив, що він пишається тим, що йому довелося працювати над Угодою про асоціацію між Україною і ЄС, та сподівається, що незабаром завершиться процес її ратифікації з боку всіх країн Євросоюзу. Він назвав свій особистий досвід роботи з Україною, зокрема, процес підготовки й підписання Угоди про асоціацію, а також своє долучення до мирного врегулювання ситуації на Донбасі одним із найцікавіших та найкорисніших разом із роботою над Конституційним Договором ЄС та врегулюванням кризи в Єврозоні", - йдеться в тексті повідомлення.

Президент України висловив вдячність президентові Європейської комісії, а також президентові Ради Європи Герману ван Ромпею за їхню активну підтримку України в багатосторонніх переговорах з мирного врегулювання ситуації на Донбасі під час Саміту АСЕМ у Мілані 17 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА